Chiftele de miel și pilaf de mazăre
Chiftele de miel și pilaf de mazăre durează aproximativ 30 minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 683 calorii, 30g de proteine, și 26g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 2,64 USD pe porție. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 86 ar spune că a lovit locul. Funcționează bine ca un fel principal destul de ieftin. Această rețetă de la BBC Good Food necesită castraveți, mazăre, chimen și orez basmati. În general, această rețetă câștigă o scor mare spoonacular de 90%. Rețete similare includ Cârnați de miel cu mazăre pur și varză de mazăre, Pean de zăpadă și Pilaf de susan, și Pilaf Bulgur cu păstăi de mazăre.
Instrucțiuni
Amestecați mielul cu jumătate de usturoi și 1 linguriță de chimen, apoi condimentați și formați în aproximativ 16 bile este mai ușor dacă vă udați mâinile.
Încălziți o tigaie mare (cu un capac pentru mai târziu), apoi prăjiți chiftelele timp de aproximativ 8 minute până devin aurii și fierte.
Se scoate din tigaie, se lasă deoparte, apoi se răstoarnă orezul, lingura finală de chimen și usturoiul rămas. Se prăjește timp de 30 de secunde, amestecând, apoi se toarnă suficient stoc pentru a acoperi. Acoperiți și fierbeți timp de 10 minute sau până când aproape tot lichidul este absorbit.
Se amestecă mazărea, se întorc chiftelele în tigaie, apoi se încălzesc câteva minute până când mazărea este fragedă. Între timp amestecați castravetele, iaurtul și jumătate de mentă împreună, apoi condimentați. Pentru a termina pilaful, amestecați coaja de lămâie și sucul cu niște condimente și menta rămasă.
Se servește cu o bucată bună de iaurt de castravete răcoritor.