Chifle cu morcovi aurii
Chiflele cu morcovi aurii sunt o pâine care servește 48 de porții. Pentru 9 cenți per porție , această rețetă acoperă 5% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană lacto-ovo și fără lactate are 104 calorii , 3 g de proteine și 1 g de grăsimi per porție. Această rețetă de la Taste of Home are 35 de fani. Dacă ai la îndemână drojdie activă, morcovi, ulei vegetal și alte câteva ingrediente, o poți prepara. De la preparare până la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Per total, această rețetă obține un scor solid de 47% . Dacă îți place această rețetă, s-ar putea să-ți placă și rețete precum Năut auriu cu coriandru, usturoi, roșii uscate la soare și brânză de capră , Supă cremă de ciuperci aurie cu șalotă crocantă și cremă fraîche și Bleșcuțe blonde Oreo aurii cu unt de arahide .
Instrucțiuni
Puneți morcovii într-o cratiță și acoperiți-i cu apă; fierbeți-i până se înmoaie.
Scurgeți și răciți puțin.
Puneți într-un blender sau robot de bucătărie.
Adăugați ouăle și 1/2 cană de apă; pasați până obțineți o compoziție omogenă.
Într-un bol mare, dizolvați drojdia în apa rămasă.
Adăugați amestecul de morcovi. Încorporați uleiul, zahărul, melasa, sarea și 5 căni de făină; bateți până obțineți o compoziție omogenă.
Adăugați suficientă făină rămasă pentru a forma un aluat moale.
Răsturnați pe o suprafață presărată cu făină; frământați până când aluatul este neted și elastic, aproximativ 6-8 minute.
Puneți compoziția într-un bol uns, întorcându-o o dată pentru a unge partea de sus. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald până își dublează volumul, aproximativ o oră.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor înfăinată. Formați 48 de bile.
Așezați aluatul la o distanță de 5 cm unul de celălalt pe tăvi de copt unse. Acoperiți și lăsați să crească până aproape își dublează volumul, aproximativ o oră.
Coaceți la 175°C timp de 18-20 de minute sau până se rumenește.
Scoateți din tăvi pe grătare pentru a se răci.