Cel mai simplu iaurt înghețat cu un vârtej de mure
Cel mai simplu iaurt înghețat cu un vârtej de mure este un fără gluten și vegetarian desert. O porție conține 253 calorii, 9g de proteine, și 1g de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $2.01 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați fasole de vanilie, zahăr granulat, iaurt grecesc din lapte integral și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 6 ore și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de mare. Rețete similare includ Înghețată De Iaurt Cu Vârtej De Mure, Iaurt Înghețat Cu Vârtej De Căpșuni, și Plăcintă Cu Iaurt Înghețat Cu Vârtej De Zmeură.
Instrucțiuni
Așezați murele, păstăia de vanilie și 1/2 cană de zahăr într-o cratiță medie la foc mediu-mic. Gatiti, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva si boabele incep sa-si emane sucurile, aproximativ 7 minute.
Scoateți tigaia de pe foc, apoi zdrobiți ușor fructele de pădure cu un tocător de cartofi, păstrând unele dintre ele intacte.
Transferați amestecul într-un vas mediu rezistent la căldură, acoperiți și puneți-l la frigider până se răcește complet, aproximativ 2 ore.Între timp, bateți semințele de vanilie rezervate, rămânând 3/4 cană de zahăr și ambele iaurturi împreună într-un castron mediu. Acoperiți și refrigerați până când amestecul de fructe de pădure este gata.
Scoateți și aruncați păstăia de vanilie din amestecul de fructe de pădure. Se strecoară amestecul printr-o strecurătoare cu plasă fină așezată peste un bol mediu. Rezervați sucurile pentru o altă utilizare (sau pentru a stropi iaurtul congelat la servire). Puneți boabele strecurate deoparte.Congelați amestecul de iaurt într-un aparat de înghețată conform instrucțiunilor producătorului.În timp ce iaurtul este încă în baza înghețată a aparatului de înghețată, pliați boabele strecurate cu o spatulă de cauciuc, având grijă să nu amestecați prea mult.
Se servește imediat pentru un iaurt moale sau se transferă într-un recipient etanș și se congelează până se solidifică. (Lăsați iaurtul congelat să stea la temperatura camerei timp de 15 minute înainte de servire, dacă este congelat solid.) Puneți lingura într-un vas mic și acoperiți cu mure proaspete și sucurile de mure rezervate, dacă doriți.