Cartofi Latkes
Cartofi Latkes ar putea fi doar Evrei rețeta pe care o căutați. Pentru 27 de cenți pe porție, veți obține o garnitură care servește 12. O porție conține 161 calorii, 2G de proteine, și 15g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați acompaniamente: smântână și sos de mere, cartofi, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Hanuka. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 23%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Latkes Crocante De Cartofi (Clătite De Cartofi), Cartofi Latkes, și Cartofi Latkes pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 250 F.
Se curăță cartofii și se rumenesc grosier cu mâna, transferându-se într-un castron mare cu apă rece, pe măsură ce se rade. Înmuiați cartofii la 1 până la 2 minute după ce ultimul lot este adăugat în apă, apoi scurgeți bine într-o strecurătoare.
Întindeți cartofii și ceapa rasă pe un prosop de bucătărie și înfășurați stilul de jeleu. Răsuciți bine prosopul pentru a stoarce cât mai mult lichid posibil.
Transferați amestecul de cartofi într-un castron și amestecați oul și sarea.
Încălziți 1/4 cană de ulei într-o tigaie antiaderentă de 12 inci la foc moderat până când este fierbinte, dar nu fumează. Lucrând în loturi de 4 latkes, lingură 2 linguri amestec de cartofi per latke în tigaie, răspândindu-se în runde de 3 inci cu o furculiță. Reduceți căldura la moderat și gătiți până când partea inferioară se rumeneste, aproximativ 5 minute. Întoarceți latkes și gătiți până când partea inferioară se rumeneste, încă aproximativ 5 minute.
Se transferă pe prosoape de hârtie pentru a se scurge și se condimentează cu sare.
Adăugați mai mult ulei în tigaie, după cum este necesar. Păstrați latkes cald pe un suport de sârmă setat într-o tavă de copt superficială în cuptor.
* Latkes poate fi făcută până la 8 ore înainte. Reîncălziți pe un raft așezat peste o foaie de copt într-un cuptor de 350 de litri F, aproximativ 5 minute.* Răzuirea cartofilor, înmuierea lor scurtă în apă și apoi stoarcerea lichidului (așa cum am făcut aici) împiedică aluatul să se rumenească prea repede.