Cartofi Festonati Aurii
Cartofii aurii Festonați ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4 și costă 1,55 USD pe porție. O porție conține 387 calorii, 19g de proteine, și 19g de grăsime. Acesta va fi un hit la dvs Paște eveniment. Mergeți la magazin și ridicați lapte, făină, gruyulincrumre și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 55 minute. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 10 ar spune că a lovit locul. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 72%. Acest scor este destul de bun. Încercați Cartofi Festonati & Sunca, Cartofi Festonati, și Cartofi Festonati pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 375 F cu rack în mijloc. Vas de copt cu unt.
Curățați și tăiați subțire cartofii într-un castron mare și aruncați cu unt.
Întindeți cartofii într-un strat uniform în vasul de copt.
Puneți făina, 1 linguriță de sare și 1/4 linguriță de piper într-o cratiță medie grea și bateți încet laptele până când amestecul este neted.
Aduceți amestecul de lapte doar la fierbere la foc mediu, amestecând constant (se va îngroșa ușor) și turnați-l peste cartofi. Acoperiți bine tigaia cu folie și coaceți în cuptor până când cartofii sunt fragede, 35 până la 40 de minute.
Îndepărtați folia și presărați cu brânză, dacă utilizați. Resetați cuptorul la fiert și fierbeți cartofii, la aproximativ 4 până la 5 inci de la căldură, până se rumenesc și clocotesc, 2 până la 3 minute.
* Termenul Yukon gold se referă acum vag la orice cartof cu pulpă galbenă, indiferent de numele său oficial. Orice cartof cu pulpă galbenă va funcționa bine, la fel ca și alți cartofi care fierb, cum ar fi cei mari cu piele roșie sau tipul universal cultivat în Maine. Evitați coacerea soiurilor (alias russets sau Idahos) pentru acest gratin, deoarece devin prea amidonoase, până la punctul de a fi moale.•Dacă faceți cartofii festonați împreună cu pâinea de carne, îi puteți coace unul lângă altul pe același raft din cuptor. Dacă tigăile dvs. nu se potrivesc una lângă alta, puneți pâinea de carne în treimea superioară și cartofii în treimea inferioară. Când vine vorba de fierbere, totuși, fierbeți fiecare separat, astfel încât să aveți mai mult control asupra cât de mult se rumenesc fiecare fel de mâncare.