Budincă de orez violet cu curmale cu apă de trandafiri
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de desert, așa că încercați Budinca de orez violet cu curmale cu apă de trandafiri. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 9g de grăsime, și un total de 222 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 68 de cenți pe porție. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Dacă aveți orez, jumătate și jumătate, apă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este bun. Încercați Budinca De Orez Cu Apa De Trandafiri, Budinca De Orez Cu Curmale, și Budinca De Orez Cu Caju Și Curmale pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1 pentru a pregăti orezul, aduceți apa și orezul la fiert într-o cratiță mică cu fundul greu. Reduceți temperatura pentru a menține un foc mic, acoperiți și gătiți până când orezul este fraged, dar încă ușor mestecat, aproximativ 30 de minute. Va rămâne puțină apă (nu se scurge).
2 în timp ce orezul se gătește, pregătiți toppingul de curmale.
Așezați curmalele tocate într-un castron mic și stropiți cu 2 lingurițe de apă de trandafiri.
Adăugați fâșiile de curmale într-un alt castron mic și stropiți cu restul de 1 linguriță de apă de trandafiri. Se amestecă curmalele în ambele boluri și se lasă deoparte, amestecând încă o dată sau de două ori.
3 pentru a termina, adăugați orezul jumătate și jumătate, zahărul, sarea, 1/2 linguriță de coajă de lămâie, băț de scorțișoară și vanilie. Reveniți la fierbere la foc mediu-mare, amestecând de mai multe ori. Reduceți căldura pentru a menține o bulă blândă și gătiți, neacoperit, încă 15 minute, amestecând la fiecare câteva minute sau cam așa ceva. Consistența ar trebui să fie cremoasă, dar supă — amestecul se va îngroșa pe măsură ce se răcește.
Scoateți cratița de pe foc și scoateți bățul de scorțișoară. Se amestecă curmalele tocate și restul de 1/2 linguriță de coajă de lămâie.
4 împărțiți budinca de orez între boluri sau cupe mici de desert individuale.
Garnisiți cu câteva dintre fâșiile de curmale infuzate cu apă de trandafiri și serviți cald sau la temperatura camerei.
Pentru a începe: budinca de orez poate fi făcută cu 1 zi înainte.
Transferați budinca într-un castron mediu și lăsați să se răcească la temperatura camerei, amestecând de câteva ori. Acoperiți și răciți. Orezul va continua să absoarbă lichidul — poate fi necesar să adăugați un pic de lapte răcit sau jumătate și jumătate chiar înainte de servire pentru a-l slăbi. Păstrați benzile de curmale infuzate separate, acoperite cu folie de plastic și garnisiți budinca chiar înainte serving.To ușurați-l: folosiți lapte integral în loc de jumătate și jumătate pentru un tratament de zi cu zi.
Retipărit cu permisiunea de la cereale antice pentru mese moderne: rețete mediteraneene de cereale integrale pentru orz, Farro, Kamut, mămăligă, boabe de grâu și multe altele de Maria Speck. Text copyright 2011 de Maria Speck; fotografii Copyright 2011 de Sara Remington. Publicat de Ten Speed Press, o amprentă a Crown Publishing Group, o divizie a Random House, Inc.Maria Speck a crescut în Grecia și Germania înainte de a se muta în Statele Unite ca tânăr adult. Este scriitoare și jurnalistă și a contribuit la Gourmet, Saveur și Gastronomica, precum și la Marie Claire și elle. Cursurile sale populare de gătit din Cambridge, Massachusetts, se concentrează pe aromele și stilurile de gătit ale Mediteranei și pe crearea de mese inovatoare și delicioase cu cereale integrale.