Budinca De Caramel Lipicios
Budinca de caramel lipicios este o vegetarian desert. Această rețetă servește 12 și costă 1,66 USD pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 40g de grăsime, și un total de 830 calorii. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Dacă aveți frișcă, fasole de vanilie, apă și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Absolut Păcătos! Budincă Lipicioasă De Caramele Cu Sos De Caramele Pecan, Budincă lipicioasă de caramele cu sos de caramele Port, și Budinca de caramel lipicios.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 35
Ungeți un vas de copt din sticlă de 8 pe 12 inci. Într-un castron mediu rezistent la căldură, acoperiți curmalele și bețișoarele de scorțișoară cu apa clocotită și lăsați să stea 30 de minute.
Scurgeți curmalele într-o strecurătoare și scuturați orice exces de apă; aruncați scorțișoara.
Într-un castron mare, folosind un mixer electric, bateți untul înmuiat cu zahărul brun și semințele de vanilie până când amestecul este pufos. Bateți ouăle, pe rând, răzuind partea laterală a bolului după fiecare adăugare. Într-un castron mediu, bateți făina cu bicarbonatul de sodiu.
Adăugați ingredientele uscate în amestecul de zahăr brun și bateți la viteză mică până se omogenizează, apoi amestecați curmalele tocate. Răsturnați aluatul în vasul de copt pregătit și coaceți timp de 45 de minute, sau până când tortul de curmale este elastic și o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Într-o cratiță medie, aduceți smântâna grea la fiert cu zahărul brun.
Adăugați untul și amestecați la foc moderat până se topește; păstrați cald.
Folosind o furculiță, faceți găuri peste tot în partea de sus a tortului cu curmale calde.
Stropiți 2 căni de sos fierbinte de caramel peste tort. Întoarceți tortul la cuptor și coaceți timp de 5 minute mai mult, până când sosul de caramel clocotește în jurul marginilor, dar nu este complet absorbit.
Lăsați tortul să se răcească până când cea mai mare parte a sosului a fost absorbită, aproximativ 1 oră, făcând găuri suplimentare din când în când pentru a-l ajuta să absoarbă mai mult sos.
Tăiați tortul în pătrate și serviți cu frișcă și sosul de caramel rămas pe lateral.