Varza de Bruxelles intr-un sos de crema de bacon cu Sherry
Reteta Varza de Bruxelles in sos de crema de bacon de Sherry se poate face in aproximativ 1 ora si 55 de minute. Această rețetă servește 4 și costă 1,7 USD per porție. O porție conține 329 de calorii, 9 g de proteine și 27 g de grăsimi. Această rețetă de la Allrecipes necesită slănină, smântână groasă, sherry cremă și eșalotă. Funcționează bine ca sos. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten. 245 de persoane au considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 70%, ceea ce este destul de bun. Rețete similare includ varză de Bruxelles cu sos de cremă de Sherry-asiago, varză de Bruxelles prăjită și slănină într-un sos de cremă de muștar și VARZA DE BRUXELLES cu slănină și șezer și O LODGE SKILET AND COOKIE GIVEAWAY.
Instrucțiuni
Se dizolva 1 lingura de sare in apa cat sa acopere varza de Bruxelles intr-un castron si se inmoaie varza in apa sarata timp de 1 ora.
Scurgeți apa și aruncați mugurii în ulei de măsline, sare de mare și piper negru pentru a se acoperi bine.
Preîncălziți cuptorul la 475 grade F (245 grade C).
Puneți baconul într-o tigaie mare și adâncă și gătiți la foc mediu-mare, amestecând din când în când, până când abia începe să se rumenească pe margini, 5 până la 8 minute. Reduceți căldura la mediu; se adaugă eșalota și ciupercile, apoi se fierbe până când șalota devine translucidă, încă aproximativ 5 minute.
Presărați usturoiul și gătiți 1 minut, apoi adăugați sherry și smântâna până se omogenizează bine. Aduceți amestecul la fierbere și amestecați până scade la jumătate. Sosul îngroșat trebuie să acopere spatele unei linguri.
În timp ce sosul se gătește, așezați varza de Bruxelles, tăiată în jos, pe o foaie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit până când varza se rumenește, aproximativ 15 minute.
Transferați mugurii rumeniți în sos, amestecați pentru a se acoperi și asezonați după gust cu sare și piper negru.