Turcia cu Herbes de Provence și citrice
Turcia cu Herbes de Provence și citrice ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete pentru felul principal. Pentru $2.61 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 775 calorii, 101G de proteine, și 36g de grăsime. Această rețetă servește 10. Mergeți la magazin și ridicați portocale, unt, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. 584 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 15 minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 94%, care este mare. Rețete similare includ Curcan prăjit suculent cu Herbes de Provence, Herbes de Provence, și Herbes de Provence.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Pentru a face curcanul: poziționați raftul în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți la 400 de grade F.
Clătiți curcanul și uscați-l cu prosoape de hârtie.
Așezați curcanul pe un set de rafturi într-o tigaie mare de prăjire.
Așezați panele de portocale și lămâie, ceapa și 2 crenguțe din fiecare plantă proaspătă în cavitatea principală a curcanului. Legați picioarele împreună pentru a menține forma curcanului. Se amestecă 2 linguri de unt, herbes de Provence, ulei și 1 1/2 lingurițe din fiecare sare și piper într-o cratiță mică la foc mediu doar până când untul se topește. Frecați amestecul de unt pe tot curcanul și între carnea de piept de curcan și piele.
Așezați gâtul de curcan și măruntaiele în tigaie. (Rețeta poate fi pregătită până la acest punct cu 1 zi înainte. Acoperiți și refrigerați.
Lăsați să stea la temperatura camerei cu 30 de minute înainte de prăjire.)
Acoperiți pieptul de curcan cu folie. Prăjiți timp de 20 de minute.
Se toarnă 3 căni de bulion în tigaie și se amestecă pentru a răzui orice bucăți maro de pe fundul tigaiei.
Adăugați restul de ierburi proaspete în tigaie. Prăjiți curcanul timp de 40 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 350 de grade F.
Scoateți folia din curcan; se toarnă încă 1 cană de bulion în tigaie. Continuați să prăjiți curcanul până când un termometru pentru carne introdus în cea mai groasă parte a coapsei înregistrează 165 de grade F până la 175 de grade F sau până când sucurile se limpezesc atunci când cea mai groasă parte a coapsei este străpunsă cu o frigăruie, ungând ocazional cu sucuri de tigaie, cu aproximativ 1 oră și 30 de minute mai mult.
Transferați curcanul într-un platou și cort cu folie.
Lăsați să stea 30 de minute în timp ce pregătiți sosul.
Pentru a face sosul: strecurați sucurile de tigaie de curcan din tigaia de prăjire printr-o sită și într-o cană de măsurare din sticlă de 4 căni; aruncați solidele. Scoateți grăsimea din vârful sucurilor de tigaie.
Adăugați suficient bulion de pui, aproximativ 1 până la 2 căni, în sucurile de tigaie pentru a măsura 4 căni în total. Topiți untul rămas într-o cratiță mare și grea la foc mediu-mare.
Adăugați făina și bateți timp de 1 minut. Treceți treptat în bulion. Fierbeți până când sosul se îngroașă ușor, amestecând des, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Serviți curcanul cu sosul.