Tort De Ciocolată Cu Unt De Arahide
O porție conține 721 calorii, 13g de proteine, și 47G de grăsime. Pentru $1.35 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Mergeți la magazin și ridicați gălbenușul de ou, sarea, cacao și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Această rețetă este plăcută de 2422 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 58%. Acest scor este solid. Încercați Tort de ciocolată cu ciocolată cu lapte-glazură de unt de arahide și unt de arahide fragil, Tort de ciocolată cu unt de arahide cu o glazură specială de unt de arahide, și Tort Bundt cu unt de arahide cu ciocolată cu glazură dulce de unt de arahide pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru tort: reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. Ungeți două tigăi rotunde de tort de 9 inci și căptușiți fundul cu hârtie pergament.
Într-un castron mediu, amestecați ciocolata în cafea și lăsați-o deoparte. Într-un castron mare, bateți zahărul, Zara, oul, gălbenușul, uleiul, sarea și vanilia până se combină. Într-un castron mic, bateți făina, cacao, bicarbonatul de sodiu și praful de copt până se combină.
Bateți ingredientele uscate în umed până se combină.
Bateți amestecul de cafea până se omogenizează.
Se toarnă 1/3 aluat într-o tigaie și restul de 2/3 în cealaltă tigaie.
Coaceți până când este ferm, respectiv aproximativ 20 până la 25 de minute.
Lăsați tortul să se răcească în tigăi timp de 15 minute, apoi răsturnați prăjiturile pe grătar pentru a se răci complet înainte de a asambla tortul.
Pentru Mousse-ul de unt de arahide: într-un mixer cu suport prevăzut cu un accesoriu cu palete, bateți crema de brânză cu zahăr, unt de arahide, vanilie și sare la viteză medie până când este cremoasă și ușoară, aproximativ 5 minute.
Se transferă într-un castron mare. Treceți la atașamentul pentru bici și bateți crema la viteză mare până la vârfuri rigide, dar nu uscate. Îndoiți crema în amestecul de unt de arahide. Păstrați la rece până când este gata de utilizare.
Feliați cea mai mare dintre cele două prăjituri în două straturi.
Așezați pe farfuria de servire și stivuiți straturile de tort cu mousse de unt de arahide. Păstrați la rece până când ganache este gata de utilizare.
Pentru Ganache cu unt de arahide: folosind cuptorul cu microunde sau într-un castron așezat peste o tigaie cu apă clocotită, încălziți ciocolata și smântâna până se topesc și se omogenizează. Bateți ușor untul de arahide. Se răcește până când este suficient de ferm pentru a îngheța, aproximativ 30 de minute. Înghețați tortul și serviți.