Tort Cu Mămăligă Cu Lămâie
Tortul cu mămăligă cu lămâie ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap și vegetariană servește 16 și costă 62 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 18g de grăsime, și un total de 285 calorii. Mergeți la magazin și ridicați ouă, unt, zahăr de cofetărie și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă este plăcută de 208 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. În general, această rețetă câștigă o nu atât de super scor spoonacular de 14%. Încercați Tort Cu Mămăligă Cu Lămâie, Tort cu mămăligă cu lămâie, și Tort de ploaie cu lămâie și mămăligă fără făină pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Acest tort este un fel de amalgam Anglo-Italian. Discul plat și simplu amintește de confecțiile care stau aranjate geometric în ferestrele patiseriei din Italia; sogginess-ul ascuțit și siropos împrumută de la clasicul favorit englezesc teatime, tortul cu lămâie. Este o căsnicie bună: îmi place gătitul Italian din toate punctele de vedere, cu excepția unuia - mi se par prăjiturile prea uscate și prea dulci. Aici, totuși, granulația aromată a mămăligii și molozul fraged al făinii de migdale măcinate oferă o folie mult mai bună pentru umezeala complet dorită decât făina obișnuită.
Dar este mai mult decât atât. Printr-un proces alchimic, lămâia evidențiază untul eggy al tortului, făcându-l bogat și ascuțit în același timp. Dacă ar fi să încercați să vă imaginați cum ar avea gustul cașului de lămâie sub formă de tort, acesta ar fi.
Deși sunt fericit cu lăcomie să feliez și să mă înghesui direct în gură, lăsând să cadă aglomerări umede acolo unde vor, Acest tort este cel mai bine mâncat - cel puțin în companie - cu lingură și furculiță. Oricum ar fi, considerați-l un concurent pentru confortul ceaiului și sărbătoarea petrecerii cinei deopotrivă.
Pentru tort: tapetați baza tăvii de tort cu hârtie pergament și ungeți ușor părțile laterale cu unt. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade F.
Bateți untul și zahărul până devin palide și biciuite, fie cu mâna într-un castron cu o lingură de lemn, fie folosind un mixer independent.
Amestecați masa de migdale, mămăliga și praful de copt și bateți o parte din aceasta în amestecul de unt-zahăr, urmat de 1 ou, apoi alternați ingredientele uscate și ouăle, bătând tot timpul.
În cele din urmă, bateți coaja de lămâie și turnați, lingurați sau răzuiți amestecul în tigaia pregătită și coaceți la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Poate părea ciudat, dar, dacă tortul este gătit, un tester de tort ar trebui să iasă curat și, cel mai semnificativ, marginile tortului vor fi început să se micșoreze de pe părțile laterale ale tigaiei.
Scoateți din cuptor într-un suport de răcire cu sârmă, dar lăsați-l în tigaie.
Pentru sirop: Faceți siropul fierbând împreună sucul de lămâie și zahărul cofetarilor într-o cratiță mică. Odată ce zahărul cofetarilor s-a dizolvat în suc, ați terminat. Înțepați vârful tortului peste tot cu un tester de tort (o frigăruie ar fi prea distructivă), turnați siropul cald peste tort și lăsați să se răcească înainte de a-l scoate din tigaie.
Notă: tortul poate fi copt cu până la 3 zile înainte și depozitat într-un recipient etanș într-un loc răcoros. Se va păstra în total 5 până la 6 zile.
Înghețați notă: tortul poate fi înghețat pe hârtia de căptușeală imediat ce este răcit, învelit în strat dublu de folie de plastic și un strat de folie, timp de până la 1 lună. Dezghețați timp de 3 până la 4 ore la temperatura camerei.