Salată ușoară nicoise
Dacă doriți să adăugați mai multe rețete fără gluten, fără lactate și pescatarian în cutia dvs. de rețete, Salata Light Nicoise ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Pentru 2,52 USD per porție, primești un fel principal care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 19 g de proteine, 10 g de grăsimi și un total de 282 de calorii. Această rețetă de la Foodnetwork are 1 fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de minute. Mergeți la magazin și cumpărați roșii prune, mazăre, ardei și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Această rețetă este tipică bucătăriei mediteraneene. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 87%, ceea ce este remarcabil. Rețete similare sunt Rotini Salad Nicoise (Light), Nicoise Salad și THE BEST Nicoise Salad.
Instrucțiuni
Puneți cartofii într-o oală medie și acoperiți cu apă aproximativ 2 inci.
Se adaugă un praf de sare, se acoperă și se lasă să fiarbă la foc mare. Reduceți focul la mediu mare și fierbeți până când se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați mazărea și continuați să fierbeți, acoperit, până când mazărea devine crocantă și fragedă, încă aproximativ 3 minute.
Scurgeți cartofii și mazărea și clătiți sub apă rece; transferați într-un castron mare.
Preparați dressingul: faceți piure roșiile, uleiul de măsline, maioneza, oțetul și 1 lingură de apă într-un blender.
Împărțiți salata verde în 4 boluri și stropiți cu puțin dressing.
Adăugați tonul, ardeiul gras, măslinele și busuiocul la cartofi și mazăre; adăugați dressingul rămas și amestecați ușor pentru a se acoperi. Se condimentează cu sare și piper, apoi se pune deasupra salată verde.
Fotografie de Antonis Achilleos
Vin recomandat: Chardonnay, Sauvignon Blanc, șampanie, Bordeaux, Burgundia Albă, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc și șampanie sunt alegerile mele de top pentru Salata Nicoise. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note ierburi care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrete tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Ai putea încerca Barefoot Bubbly Extra Dry. Recenzorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,4 din 5 stele și un preț de aproximativ 15 dolari pe sticlă.
Barefoot Bubbly Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferă arome de măr copt completate de note de citrice. Aromele prăjite completează finisajul cremos și persistent. Cel mai bine servit rece (36-40 °F), acest spumant este perfect echilibrat cu mai multe straturi de fructe pentru a încânta palatul.