Salată picantă de calmar cu Shiitake, susan și Lime
Salata picantă de calmar cu Shiitake, susan și Lime ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 272 calorii, 19g de proteine, și 19g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 2,92 USD pe porție. Un amestec de sos de pește asiatic, sare de mare, ulei de chili și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de aromată. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 14 ar spune că a lovit locul. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 64%. Acest scor este bun. Încercați Aripi de pui portocalii picante cu orez Shiitake-Susan, Salată picantă de fasole verde cu Tofu de susan-Lime, și Salată de friptură thailandeză cu sos Tahini dulce + picant și caju Chili-Lime de susan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați bine calmarul îndepărtând ciocul, tot cartilajul și orice membrane rămase asemănătoare pielii. Majoritatea calmarilor se vând pre-curățați, dar cel mai bine este să verificați.
Scoateți corpul din bucățile de tentacul, dar păstrați-le întregi. Pune deoparte.Pregătiți o baie de gheață. Aduceți o tigaie de apă de dimensiuni medii la fierbere.
Adăugați calmarul în apa clocotită și opriți focul. Gatiti aproximativ 30 de secunde (nu mai mult de 1 minut in functie de marime) amestecand tot timpul pentru a asigura o gatire uniforma. În momentul în care calmarul se transformă tulpina opac și plonjați-l în baie de gheață pentru a opri cooking.In un castron mediu se amestecă împreună, ulei de susan, chili, ulei, chilis de pasăre Thailandeză, sos de pește asiatic și oțet de orez.
Adăugați calmarul rezervat în castron, aruncând pentru a acoperi.
Lăsați amestecul să se marineze la frigider cel puțin 2 ore și până peste noapte.Între timp, aduceți 2 căni de apă la fierbere.
Se toarnă apa peste ciupercile shiitake uscate.
Lăsați-le să se înmoaie aproximativ 1 oră, apoi scurgeți-le și tăiați-le transversal în benzi foarte subțiri, de aproximativ 1/8 inch lățime. Pune deoparte.
Tăiați lăstarii de bambus în benzi la fel de subțiri. Pune deoparte. Curățați și tăiați ghimbirul în runde de 1/8 inch, apoi tăiați-le transversal în benzi foarte subțiri. Pune deoparte.Cu aproximativ o oră înainte de servire, se scurge calmarul marinadei sale și se taie în bucăți de mușcătură.
Adăugați shiitake-ul rezervat, lăstarii de bambus și ghimbirul în vasul cu calmarul marinat. Aruncați cu semințe de susan, sare și coajă de tei.
Serviți salata pe un platou cu coajă suplimentară de tei ca garnitură.