Păstrăv prăjit la cuptor cu cartofi
Păstrăvul prăjit la cuptor cu cartofi este un fără gluten și pescatarian rețetă cu 65 de porții. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 5g de proteine, 3G de grăsime, și un total de 50 de calorii. Pentru 58 cenți pe porție, această rețetă acoperă 4% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 7 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână crenguțe de rozmarin, unt, ulei de măsline și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 8 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare sunt Cartofi Prăjiți La Cuptor, Cartofi Prăjiți La Cuptor, și Cartofi Greci Prăjiți La Cuptor.
Instrucțiuni
Preîncălziți un cuptor la 191°.puneți deoparte 1 crenguță de rozmarin și tocați mărunt frunzele celuilalt. Într-un castron mic, combinați rozmarinul tocat și usturoiul. Condimentează generos cu sare și piper alb.Ungeți un vas mare de copt. Aranjați jumătate din feliile de cartof în rânduri pe fund, suprapunând ușor feliile și rândurile.
Presărați uniform cu o treime din amestecul de usturoi, stropiți cu 1 1/2 Tbs. din uleiul de măsline și punct cu 1 Tbs. din unt.
Se acoperă cu feliile de cartof rămase, apoi se acoperă cu o treime din amestecul de usturoi, 1 1/2 Tbs. din ulei și restul de 1 Tbs. unt. Acoperiți vasul și coaceți timp de 20 de minute. Descoperiți și continuați să coaceți până când cartofii sunt aproape fragezi, cu aproximativ 20 de minute mai mult.
Scoateți vasul din cuptor și aranjați peștele într-un singur strat deasupra cartofilor.
Stropiți cu restul de 1 Tbs. uleiul de măsline și se presară cu amestecul de usturoi rămas.
Așezați crenguța de rozmarin deasupra. Reveniți la cuptor și coaceți până când fileurile sunt opace, aproximativ 10 minute.
Scoateți din cuptor și lăsați să se odihnească 10 minute înainte de a servi direct din vasul de copt.