Pui prăjit cu lămâie, usturoi și cimbru
Puiul prăjit cu lămâie, usturoi și cimbru ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 6 și costă 3,41 USD pe porție. O porție conține 1013 calorii, 79G de proteine, și 71G de grăsime. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Dacă aveți variante de pui prăjite, ceapă, usturoi și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a folosi untul nesărat, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Lapte De Migdale ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 45 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este bun. Încercați Pui Cu Usturoi Prăjit, Sos De Lămâie Și Cimbru, Pui Ușor Prăjit Cu Lămâie, Cimbru Și Usturoi, și Sparanghel prăjit cu usturoi, lămâie și cimbru pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F. Clătiți puiul și uscați-l.
Într-un castron mic, faceți un unt compus combinând untul înmuiat, cimbru tocat, căței de usturoi, coajă de lămâie, sare și piper.
Condimentează cavitatea puiului generos cu sare și piper. Umpleți cavitatea cu sferturile de lămâie, o mână de frunze proaspete de cimbru și ceapa tăiată.
Așezați morcovul, țelina și ceapa în fundul unei tigaie și așezați puiul deasupra legumelor. Traversați picioarele și legați-le cu sfoară de bucătărie.
Ridicați ușor pielea departe de pui și întindeți 2 linguri de amestec de unt înmuiat sub piele, distribuind-o uniform.
Întindeți untul rămas pe întreaga suprafață a puiului și condimentați generos cu sare și piper.
Puneți puiul la cuptor și prăjiți 20 de minute. Reduceți temperatura cuptorului la 375 de grade F și prăjiți puiul până când un termometru de carne introdus în partea cea mai groasă a coapsei interioare, fără a atinge osul înregistrează 160 până la 165 de grade F, aproximativ 45 de minute.
Transferați puiul și legumele pe o tăietură pentru a vă odihni aproximativ 15 minute. Cort puiul cu folie de aluminiu pentru a se încălzi.
Turnați sucurile de tigaie într-o ceașcă mare de măsurare a sticlei. Îndepărtați grăsimea de pe partea de sus.
Adăugați bulionul de pui în tigaia de prăjire și puneți-l la foc mare. Aduceți la fierbere, răzuind orice bucăți rumenite. Întoarceți sucurile de tigaie în tigaie.
Împingeți făina în amestecul de bulion și aduceți la fierbere până se îngroașă ușor, aproximativ 2 minute. Condimentează sosul după gust cu sare și piper.
Serviți alături de puiul prăjit.
Pui glazurat cu miere: condimentează untul cu 1/2 linguriță scorțișoară, 1/4 linguriță nucșoară și 2 linguri miere.
Pui de soia-ghimbir: condimentează untul cu 1 lingură de usturoi tocat, 2 lingurițe de ghimbir proaspăt și 2 lingurițe de sos de soia.