Plăcintă cu conopidă a lui Jim Lahey
Această rețetă face 2 porții cu 1247 calorii, 35g de proteine, și 70g de grăsime fiecare. Pentru $3.92 pe portie, această rețetă acoperă 28% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 255 de gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați firimituri de pâine, făină, lapte și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 79%. Acest scor este solid. Încercați Plăcinta cuibului de pasăre a lui Jim Lahey, Pizza cu cartofi a lui Jim Lahey, și Pizza fără frământare a lui Jim Lahey cu Broccoli rabe, usturoi, ghimbir și Chilis Thailandezi pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă aproximativ o treime din lapte într-o cratiță.
Tăiați untul în câteva bucăți (astfel încât să se topească mai ușor) și adăugați la lapte.
Se încălzește la foc mediu-mic, amestecând, până când untul se topește, dar fără a lăsa laptele să fiarbă.
Între timp, puneți făina într-un bol mediu de amestecare, adăugați laptele rămas și amestecați într-o suspensie. Odată ce untul a fost complet încorporat în laptele fierbinte, turnați o parte din amestecul cald în amestecul rece de făină pentru a-l încălzi.
Se toarnă conținutul vasului înapoi în cratiță și se amestecă. Se amestecă sarea.
La foc mediu-mic, bateți frecvent amestecul-pentru a preveni lipirea—pe măsură ce se gătește și se îngroașă. B-ul se face la aproximativ 180 de grade F, când a ajuns la consistența unui sos curgător sau a unei smântâni grele. Radeți nucșoara și lăsați sosul să se răcească la temperatura camerei. Va continua să se îngroașe ușor pe măsură ce se răcește. Utilizați imediat B-ul sau răciți-l,acoperiți-l și dați-l la frigider timp de până la 5 zile; aduceți-l înapoi la temperatura camerei înainte de utilizare.
Așezați o piatră de pizza într-un cuptor cu gaz la aproximativ 8 inci de broiler. Preîncălziți cuptorul la 500 F pentru 30 de minute.
Zdrobiți conopida cu degetele și întindeți-o uniform într-o tigaie de 8 inci sau într-un vas de copt. Puneți tigaia pe piatra de pizza și prăjiți conopida timp de 12 minute, până când este pătată cu cărbune și ușor translucidă, apoi scoateți-o și lăsați-o deoparte. Treceți la fiert și continuați să încălziți piatra încă 10 minute.
Cu aluatul pe coajă, lingurați B 9chamelul peste suprafață și întindeți-l uniform, lăsând neatins aproximativ un centimetru din jantă.
Presărați suprafața cu Parmigiano. Distribuiți mozzarella, bucățile de conopidă, apoi măslinele, usturoiul și fulgii de chili uniform peste pizza.
Presărați firimiturile de pâine deasupra.
Cu mișcări rapide, sacadate, glisați plăcinta pe piatră. Se fierbe timp de 3 până la 3 minute sub gaz (ceva mai mult cu un cuptor electric), până când vârful clocotește și crusta este carbonizată frumos, dar nu arsă.
Folosind coaja, transferați pizza într-o tavă sau un platou de servire.
Presară pătrunjel deasupra. Feliați și serviți.