Pilaf de orez Basmati cu mazăre
Pilaf de orez Basmati cu mazăre este un fără gluten și vegan farfurie. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 7g de proteine, 6g de grăsime, și un total de 346 calorii. Această rețetă servește 4. Pentru 97 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 12% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Foodnetwork are 2 fani. Mergeți la magazin și ridicați apă fierbinte, semințe de muștar, băț de scorțișoară și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 50 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 61%. Acest scor este solid. Încercați Orez Basmati și pilaf de mazăre (Mazăre Pulao), Pilaf de orez Basmati cu caise, și Orez sălbatic și pilaf Basmati cu cârnați pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
Puneți orezul într-un filtru de plasă și clătiți cu apă rece de mai multe ori. Puneți deoparte și lăsați să se scurgă.
Încălziți uleiul vegetal într-o cratiță mare la foc mediu-mare până când începe să strălucească.
Adăugați semințele de muștar și gătiți până când încep să apară, aproximativ 20 de secunde.
Se adaugă ceapa și se sotează până se rumenesc ușor, aproximativ 3 minute.
Adăugați cardamomul, cuișoarele, scorțișoara, orezul, apa fierbinte, sarea, piperul și sucul de lămâie și dați la fiert.
Reduceți căldura la mediu și gătiți până când lichidul este aproape absorbit, aproximativ 10 minute ori în mazăre, apoi peste, reduceți căldura la minim și gătiți cu 8 până la 10 minute mai mult.
Se scoate de pe foc și se lasă să stea 5 minute, neacoperite.
Scoateți și aruncați cardamomul, cuișoarele și scorțișoara și puful cu o furculiță.
Transferați pilaful într-un vas de servire și serviți.