Piept de pui prăjit cu Prosciutto, lămâie și nucșoară
O porție conține 300 de calorii, 2G de proteine, și 27G de grăsime. Această rețetă prietenoasă fără gluten, primară și FODMAP servește 2 și costă $1.72 pe portie. Această rețetă este plăcută de 2 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați vin, unt, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 11%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Cuptor cu usturoi piept de pui prăjit cu os în piele (alias piept de pui despicat), Pui prăjit cu nucșoară și portocală, și Lemon Herb Piept De Curcan Prăjit pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade.Slăbiți pielea de pe unul dintre sânii de pui trecând degetele sub el, lăsându-l atașat la margini. Înfășurați o bucată de prosciutto pe felie de lămâie, lăsând coaja expusă pe o parte. Este în regulă dacă se uită puțin. Strângeți ușor lămâia învelită sub piele. Repetați cu celălalt piept de pui. Frecați ambii sâni cu ulei de măsline și condimentați bine cu multă sare și nucșoară.
Așezați puiul, cu pielea în sus într-o tigaie din fontă sau cuptor, suficient de mare pentru a ține confortabil ambii sâni. Gatiti aproximativ 30 de minute, pana cand pielea este maro si crocanta.
Scoateți puiul pe o farfurie caldă pentru a se odihni. Mutați tigaia cu sucurile sale de tigaie pe blatul aragazului. Setați căldura la mediu.
Adăugați vinul în tigaie pentru a deglaza, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigaiei.
Adăugați untul, învârtindu-se până se topește, apoi lăsați-l să gătească 2 sau 3 minute pentru a se îngroșa ușor.
Serviți sânii așezați într-o mică băltoacă a sosului de tigaie.