Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați orezul cu ierburi proaspete. Această rețetă fără gluten și vegetariană servește 6 și costă $1.8 pe portie. O porție conține 531 calorii, 8g de proteine, și 21g de grăsime. Mergeți la magazin și ridicați orez basmati, apă, sare și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este adus la tine de retetele mele. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 37%, ceea ce nu este atât de uimitor. Încercați Orez cu ierburi proaspete, Orez Pilaf cu tunan proaspăt și ierburi, și Fidea picantă de orez cu teriyaki de pui și ierburi proaspete pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Așezați orezul într-o strecurătoare mare și clătiți până când apa curge limpede.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
4 Cartofi Yukon Gold, Spălați și Tăiați Cubulețe De 3/4 Inci
2
Combinați orezul, 8 căni de apă și sare și înmuiați 2 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Orez
Sare
3
Scurgeți, turnând apă sărată într-un cuptor olandez mare antiaderent. Aduceți la fierbere și adăugați orez. Reveniți la fierbere și gătiți 6 minute, amestecând ușor de două ori pentru a împiedica orezul să se lipească de fundul cuptorului olandez.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor Olandez
4
Scurgeți orezul; clătiți cu apă caldă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Apă
Orez
5
Se dizolvă șofranul în 2 linguri de apă fierbinte. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
șofran
Apă
6
Combinați ceapa verde și următoarele 3 ingrediente într-un castron.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapa Verde
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
7
Adăugați jumătate de unt topit la cuptorul olandez antiaderent.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor Olandez
8
Stropiți cu 1 lingură de amestec de șofran. Puneți aproximativ 1 cană de orez peste unt; se acoperă cu aproximativ 1/2 cană amestec de ceapă verde și se acoperă cu căței de usturoi. Repetați straturile cu amestecul rămas de orez și ceapă verde, formând o formă de con.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cuișoare întregi De Usturoi
Ceapa Verde
șofran
Unt
Orez
9
Se presară scorțișoară și se stropesc cu jumătatea rămasă de unt, restul de 1 lingură de amestec de șofran și restul de 2 linguri de apă fierbinte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Scorțișoară
șofran
Unt
Apă
10
Puneți un prosop curat din bumbac peste cuptorul olandez (asigurați-vă că nu atinge arzătorul) și acoperiți ferm cu capac pentru a preveni scăparea aburului. Gatiti la foc mediu 10 minute; reduceți focul la minim și gătiți 50 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Bucătărie
Cuptor Olandez
11
Scoateți din căldură și răciți 5 minute.
12
Scoateți orezul, folosind o spatulă, pe centrul unui platou oval de servire, lăsând intact fundul crocant. Ridicați ușor stratul inferior crocant cu spatula și serviți pe o farfurie separată sau sfărâmați peste orez pe platoul de servire.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
4 Covrigei Mari Acoperiți Cu Iaurt
13
Orez gătit rapid cu ierburi proaspete: clătiți și înmuiați orezul conform instrucțiunilor. Se fierbe orezul în apă sărată 12 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ierburi Proaspete
Apă
Orez
14
Strat de orez și ierburi în formă de con în cuptorul olandez conform instrucțiunilor. Acoperiți cu un prosop de vase din bumbac și capac. Gatiti la foc mare 2 minute. Reduceți căldura la minim și gătiți 12 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ierburi
Orez
Echipamente pe care le vei folosi
Prosoape De Bucătărie
Cuptor Olandez
15
Se ia de pe foc și se procedează conform instrucțiunilor. (Partea de jos nu va fi la fel de crustă pe cât folosește metoda originală.)