Mâncare Grecească De Creveți Din Santorini
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete mediteraneene, așa că încercați mâncarea grecească de creveți din Santorini. Acest curs principal are 761 calorii, 71G de proteine, și 21g de grăsime per portie. Această rețetă fără gluten, primară și pescatariană servește 6 și costă $15.19 pe portie. 26 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați pătrunjel cu frunze plate, brânză feta, vin și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a utiliza până vin alb sec ai putea urma acest curs principal cu Vin Alb Iaurt Congelat ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează 2 ore și 5 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 80%. Acest scor este solid. Încercați Mâncare Grecească De Creveți Din Santorini, Santorini Sunrise, și Pizza Grecească Cu Un Singur Fel De Mâncare pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Topiți untul într-o cratiță la foc mediu. Se amestecă usturoiul, pătrunjelul tocat, roșiile și vinul. Aduceți la foc mic, apoi reduceți focul la mediu-mic și gătiți timp de 1 oră, amestecând ocazional, până când sosul s-a îngroșat ușor.
Preîncălziți cuptorul la 250 grade F (120 grade C).
Amestecați creveții în sosul de roșii și gătiți timp de 2 minute; scoateți de pe foc.
Se toarnă amestecul de creveți într-un vas de copt superficial și se presară cu brânză feta mărunțită.
Coaceți în cuptorul preîncălzit până când feta s-a înmuiat și creveții nu mai sunt translucizi, 45 de minute până la 1 oră. Strângeți jumătățile de lămâie peste creveți și garnisiți cu crengutele de pătrunjel pentru a servi.
Vin recomandat: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Creveții funcționează foarte bine cu Pinot Grigio, Riesling și Sauvignon Blanc. Aceste vinuri albe clare funcționează bine cu creveții pregătiți într-o varietate de moduri, indiferent dacă sunt la grătar, prăjiți sau în sos de usturoi.
Alsacian-inspirat cu note de var, măr verde, floare albă și piatră umedă. În urma nasului sunt arome de pere de Anjou, nectarină albă șicitrice. Aciditatea vibrantă și crocantă echilibrează acest vin cu corp mediu și îl poartă prin finisajul persistent.
Alsatian-inspired with notes of lime, green apple, white flower and wetstone. Following the nose are flavors of Anjou pear, white nectarine andcitrus. The vibrant and crisp acidity balances out this medium bodied wineand carries it through the lingering finish.