Jeleu de afine și clementină
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați jeleu de afine și clementină. O porție conține 1560 calorii, 8g de proteine, și 4G de grăsime. Această rețetă fără gluten și fără lactate servește 1 și costă $12.07 pe portie. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 50 de minute. Mergeți la magazin și ridicați afine, Clementine, port și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 67%, ceea ce e bine. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Jeleu De Clementină, Jeleu De Afine Jalapeno (Jeleu De Crăciun), și Sos De Clementină De Afine.
Instrucțiuni
Răsturnați fructele de pădure și clementinele într-o tigaie de conservare și turnați 1 litru de apă. Se încălzește ușor, amestecând frecvent, timp de 30 de minute până când boabele sunt moi. Pe măsură ce amestecul se înmoaie, zdrobiți ușor pentru a elibera tot sucul din fructe de pădure. Puteți face acest lucru cu un masher de cartofi.
Răciți amestecul, apoi răsturnați-l într-o pungă de jeleu suspendată peste un castron mare sau într-o sită mare de plastic căptușită cu muselină. Aveți nevoie de o sită de plastic, deoarece aciditatea din fruct va afecta orice metal. Se lasă peste noapte, astfel încât sucurile să treacă.
A doua zi, măsurați lichidul. Ar trebui să ajungi cu 1,4 litri. Dacă aveți mai puțin, alcătuiți amestecul cu apă. Dacă mai mult, fierbeți pentru a evapora excesul. Între timp, sterilizați borcanele și puneți o farfurie mică în congelator pentru a se răci.
Întoarceți lichidul în tigaie și adăugați zahărul.
Se încălzește până se dizolvă, apoi se aduce la fierbere, îndepărtând orice spumă care se ridică la suprafață și se lasă să gătească aproximativ 20 de minute. Folosiți un termometru pentru zahăr pentru a lua temperatura până la 105C sau, după 15 minute, începeți să verificați setul său aruncând amestecul pe o farfurie răcită. Când este gata, amestecul va apărea setat când împingeți degetul. Picăturile care se desprind de lingură vor arăta, de asemenea, siropoase. Îndepărtați orice gunoi rămas și amestecați în Port. Oală în borcane, apoi se lasă să se stabilească. Va păstra cel puțin un an.