Grill: mere în sos de Caramel
Grătar: merele în sos de Caramel ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 13g de proteine, 54g de grăsime, și un total de 840 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 3,56 USD pe porție. 42 de persoane au încercat și le-a plăcut această rețetă. Un amestec de sare de mare grosieră, mere granny smith, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor este solid. Încercați Grătar: mere umplute cu cârnați, Mere coapte cu sos de rom-Caramel, și Mere glazurate în sos de Caramel pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Folosind un tăietor de biscuiți de 4 inci, tăiați 4 runde din foaia de patiserie. Folosind furculița, înțepați fiecare rundă de patiserie de aproximativ 12 ori pentru a preveni creșterea prea mare a aluatului în cuptor. Urmând instrucțiunile pachetului, coaceți rondele de patiserie pe foaia de copt până se rumenesc.
Transferați în grătar pentru a se răci.
Într-o cratiță mică la foc mediu, combinați zahărul brun, smântâna grea și1/4 cană de unt pentru sos, amestecând continuu până când zahărul este dizolvat și untul este topit, 4 până la 5 minute.
Se ia de pe foc și se lasă deoparte.
Într-un castron mare, aruncați felii de mere cu unt topit pentru a acoperi bine.
Aprindeți un coș de fum plin cu cărbune. Când tot cărbunele este aprins și acoperit cu cenușă cenușie, se toarnă și se împrăștie cărbuni uniform pe întreaga suprafață a grătarului de cărbune. Setați grătarul de gătit în poziție, acoperiți branhia și lăsați să se preîncălzească timp de 5 minute. Curățați și ungeți grătarul.
Așezați feliile de mere pe grătar și gătiți la foc mediu, cu capacul închis cât mai mult posibil, până se rumenesc bine și se înmoaie, 8 până la 10 minute, răsturnând o dată la jumătatea gătitului.
Transferați feliile de mere în castron. Reîncălziți sosul la foc mic, dacă este necesar, și puneți puțin sos peste felii de mere, aruncând ușor pentru a acoperi.
Pentru asamblare, așezați fiecare rundă de patiserie pe o farfurie de desert. Aranjați felii de mere deasupra rundelor de patiserie. Puneți sosul rămas peste mere, permițându-i să curgă pe farfurii.
Se presară cu puțină sare grosieră, dacă se dorește. Finalizați cu păpușă de frișcă sau creme fraiche.