Gratinul de roșii și ierburi al lui James Peterson
Gratinul de roșii și ierburi al lui James Peterson ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 193 calorii, 6g de proteine, și 14g de grăsime. Această rețetă fără gluten, primară, prietenoasă cu fodmap și pescatariană servește 4 și costă $1.72 pe portie. 47 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de măsline, capere, ulei de măsline și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 91%. Acest scor este grozav. Încercați Ardeiul iute murat al lui James Peterson, Gnocchi cu spanac de James Peterson, și Gătit fin Vichyssoise de James Peterson pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Tăiați roșiile în jumătate de sus în jos și tăiați fiecare dintre jumătăți în 4 pene. Folosiți degetul mare și arătătorul pentru a împinge semințele din fiecare dintre pene. Aruncați pene de roșii cu sarea grosieră și scurgeți-le într-o strecurătoare timp de 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 350 de grade.
Se presară frunzele de busuioc cu 2 lingurițe de ulei de măsline și se toacă grosier. (Uleiul ajută la prevenirea înnegririi frunzelor.) Combinați imediat busuiocul cu uleiul de măsline rămas într-un castron mic.
Întindeți și o treime din amestecul de busuioc într-un vas oval gratinat sau un vas de copt pătrat suficient de mare pentru a ține roșiile într-un singur strat. Aranjați roșiile în vas, suprapunându-le ușor dacă este necesar. Puneți o a doua treime din amestecul de busuioc peste roșii și presărați peste parmezan. Dacă utilizați oricare dintre celelalte toppinguri, aranjați-le deasupra.
Coaceți timp de 1 până la 1 1/2 ore, până când nu mai rămâne lichid în vasul de copt și s-a format o crustă ușoară deasupra. Dacă brânza sau toppingurile încep să devină prea maronii înainte ca lichidul să se evapore, opriți cuptorul și coaceți ceva mai mult.
Ungeți cu amestecul de busuioc rămas și serviți imediat.