Gem de prune și zmeură
Gemul de prune și zmeură necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 1g de grăsime, și un total de 182 calorii. Pentru $2.14 pe portie, obțineți un condiment care servește 10. Un amestec de zahăr gem, prune, zmeură și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 48 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și fără lactate dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare includ Gem De Prune De Zmeură, Gem De Prune De Zmeură, și Gem De Prune.
Instrucțiuni
Introduceți zahărul într-o tigaie grea de conservare sau într-un vas ignifug cu prune, suc de lămâie și jumătate din zmeură.
Se încălzește până când zahărul s-a dizolvat, apoi se aduce la fierbere și se fierbe câteva minute până când prunele sunt fragede.
Adăugați restul de zmeură în tigaie.
Puneți un termometru cu gem în tigaie, aduceți la fierbere, apoi gătiți la foc mare până când temperatura ajunge la 104C. alternativ, puneți o farfurie mică în frigider sau congelator până când este foarte rece. Odată ce gemul fierbe timp de 10 minute și arată gros și siropos, opriți focul și turnați o lingură pe farfurie. Gemul este gata când se încrețește în timp ce îl împingeți cu degetul; aveți grijă să nu vă ardeți. Dacă gemul nu este gata, fierbeți încă 3 minute, apoi repetați testul ca mai sus, până când este gata.
Se lasă să se răcească aproximativ 5 minute. Îndepărtați suprafața oricărui gunoi și împachetați-l în borcane sterilizate calde (vezi sfatul de mai jos). Acoperiți cu discuri și capace de ceară. Se va păstra la frigider sau într-o cămară rece până la 6 luni.