Cum să gătești și să mănânci scoici cu aburi
Cum să gătești și să mănânci scoici cu aburi este un fel principal care servește 4. O porție conține 412 calorii, 18g de proteine, și 32g de grăsime. Pentru $1.19 pe portie, această rețetă acoperă 13% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 minute. Această rețetă de la Simply Recipes necesită carne de porc, unt, pui și carne de vită. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular improvabil de 0%. Rețete similare includ Scoici Cu Aburi, Stil New England, Cod prăjit cu scoici cu aburi și sos de fistic, și Scoici cu aburi în bulion de Curry roșu de ghimbir.
Instrucțiuni
Înmuiați vaporii în apă de mare sau apă sărată: în mod ideal, dacă aveți timp, așezați vaporii într-o găleată și acoperiți cu câțiva centimetri de apă de mare sau apă sărată (o lingură de sare de mare complet dizolvată în fiecare litru de apă) și lăsați să stea câteva ore într-un loc răcoros (nu în lumina directă a soarelui), de preferință peste noapte.
După un timp, veți observa că fiecare scoică are un picior care va începe să se extindă din coajă. Acest lucru este normal. Scoicile sunt de obicei îngropate în nisip, doar piciorul extinzându-se până la suprafața apei.
Scoicile cu aburi vor descărca orice nisip sau murdărie în timp ce stau în apă, astfel încât apa poate deveni destul de tulbure. Puteți schimba apa dacă doriți.
Dacă nu aveți timp să lăsați scoicile să se înmoaie ore întregi, puneți mai multe dintre ele simultan într-un castron mare, acoperiți cu apă sărată și rotiți ușor apa cu degetele timp de o jumătate de minut.
Dacă scoicile eliberează nisip sau nisip, aruncați apa și clătiți din nou scoicile în același mod, până când nu mai este eliberat nisip. (Este posibil să elibereze încă puțin nisip și nisip în timp ce gătiți, dar le veți înmuia în bulionul de scoici înainte de a le scufunda în unt atunci când le mâncați, ajutând la clătirea oricărei granule rămase.)
Aburiți scoicile: când sunteți gata de gătit, puneți aproximativ un centimetru de apă (puteți folosi și bere sau un robust) în fundul unei oale înalte și mari.
Așezați un suport pentru aburi în partea de jos a oalei. Așezați cu grijă scoicile pe suportul pentru aburi (dacă nu aveți un suport pentru aburi, nu vă faceți griji, puneți scoicile în oală cu apă).
Cojile de scoică sunt pe partea subțire și se pot rupe cu ușurință, așa că fiți blând în timp ce puneți vapoarele în oală.
Este posibil să observați că unele dintre scoici "scuipă" apă în timp ce le manipulați. Acest lucru este normal, nu vă faceți griji. Dacă vreuna dintre scoici pare Moartă, este împuțită sau ale cărei sifoane nu se retrag puțin când le atingi, aruncă-le afară.
Acoperiți oala. Aduceți apa la fierbere.
Lăsați scoicile să se gătească în aburul din apa clocotită timp de aproximativ 5-10 minute, până când cojile de scoici ale aburului sunt larg deschise, apoi scoateți oala de pe foc. Orice vapoare care nu s-au deschis ar trebui aruncate. (Oala s-ar putea spuma și fierbe în timp ce gătiți, așa că urmăriți-o în timp ce gătiți.)
Lăsați scoicile să se răcească câteva minute.
Așezați apa cu aburi în boluri pentru servire: scoateți cu grijă scoicile fierte din oală, așezându-le într-un vas de servit. Nu aruncați bulionul de scoici rămas în oală. În schimb, turnați puțin din bulionul fierbinte în boluri pentru servire.
Puneți untul topit în boluri mici pentru scufundare.
Serviți vaporii cu un bol pentru scoici, un bol gol pentru scoici, un bol mic cu bulion pentru scufundare și un bol mai mic cu unt pentru scufundare.
Iată cum să mâncați vaporii: să mâncați, să deschideți coaja și să scoateți Scoica gătită. Folosiți degetele pentru a scoate pielea care acoperă sifonul scoicii. Aruncați cu cojile în vasul cu coajă.
Prindeți sifonul cu degetele, rotiți Scoica în bulionul fierbinte (vă va ajuta să încălziți scoicile și să dislocați orice nisip sau nisip rămas). Scufundați Scoica în unt topit și mâncați!
Rețineți că capătul sifonului scoicii poate fi puțin dur și cauciucat. O poți mânca sau nu. În orice caz, face un mâner excelent pentru scufundare.
Vin recomandat: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Scoici în meniu? Încercați să împerecheați cu Chardonnay, Muscadet și Riesling. Chardonnay cu unt este excelent pentru scoici, creveți, crab și homar, în timp ce muscadet este o alegere clasică pentru midii, stridii și scoici. Dacă aveți niște condimente în crustacee, un riesling semi-uscat poate echilibra căldura. Antica Chardonnay (Mountain Select) cu un rating de 4,5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 29 de dolari pe sticlă.
![Antica Chardonnay (Munte Selectați)]()
Antica Chardonnay (Munte Selectați)
Chardonnay 2017 este vibrant și bogat cu arome ispititoare care duc la un miez ferm de arome de pere, mere și caise umbrite de stejar ușor condimentat. La gust, vinul oferă strat după strat de arome persistente. Vinul evidențiază puritatea varietală cu eleganță și prospețime pe gust.Chardonnay a fost cules de la viță de vie în vârstă de 4 până la 31 de ani din porțiuni selectate din nouă blocuri de viță de vie, care sunt plantate la o altitudine de 1.413-1.494 picioare. Selecția din acest an a cuprins 10 Clone Chardonnay—nouă Burgundian și aclamata selecție Heritage Weimer—care împreună creează complexitatea aromelor și aromelor pe care le căutăm pentru Chardonnay-ul nostru montan.