Crostata de pere, mere și gutui
Crostata de pere, mere și gutui ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 310 calorii, 3G de proteine, și 13g de grăsime pe porție. Pentru $1.31 pe portie, această rețetă acoperă 5% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați zahăr brun, vanilie, pere coapte ferme și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Încercați Crostata proaspătă de mere și pere, Galette de mere, pere și gutui, și Apple, pere și Quince Brown Betty pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 375 F.
Cojiți, sferturi și miez de pere, mere și gutui, apoi tăiați-le în bucăți de 1 inch. Aruncați fructele cu zahăr, suc de lămâie, ghimbir, băț de scorțișoară, cuișoare și 1 lingură de cidru de mere într-un castron.
Transferați într-o tigaie mare de mică adâncime (17 x 12 inci) și prăjiți, amestecând o dată sau de două ori, până când fructele sunt foarte moi și caramelizate, 1 până la 1 1/4 ore.
Scoateți din cuptor și adăugați restul de cidru de mere, răzuind sucurile caramelizate de pe fundul tăvii de copt. Aruncați bățul de scorțișoară și cuișoarele. Se răcește în tigaie pe un raft, aproximativ 45 de minute.
Bateți împreună făina, sarea și 2 linguri de zahăr într-un castron mare. Amestecați untul cu vârful degetelor sau cu un blender de patiserie (sau pulsați într-un robot de bucătărie) până când amestecul seamănă cu o masă grosieră cu niște bucăți de unt de mărimea unui bob de mazăre.
Stropiți uniform cu 6 linguri de apă cu gheață și amestecați ușor cu o furculiță (sau puls) până se încorporează.
Strângeți o mână mică: dacă aluatul nu se ține împreună, adăugați mai multă apă cu gheață în aluat, câte 1 lingură, amestecând (sau pulsând) până când se combină. (Nu suprasolicitați amestecul, sau patiseria va fi dură.)
Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată și împărțiți-l în 6 porții. Cu călcâiul mâinii, ungeți fiecare porție o dată sau de două ori într-o mișcare înainte pentru a ajuta la distribuirea grăsimii. Aduna toate aluat împreună cu racleta și apăsați într-o minge, apoi aplatiza într-un disc. Se răcește aluatul, înfășurat strâns în folie de plastic, până când este ferm, cel puțin 1 oră.
Întindeți aluatul pe o suprafață ușor făinată cu un sucitor ușor făinat într-o rundă de 14 inci, apoi încadrați-vă în tigaie (nu tăiați).
Puneți o foaie mare de copt în mijlocul cuptorului și preîncălziți cuptorul la 375 F.
Bateți împreună untul și zaharurile într-un castron mare folosind un mixer electric la viteză mare până la palid și pufos, aproximativ 2 minute.
Adăugați ouă 1 la un moment dat, bătând bine după fiecare adăugare, apoi bateți în vanilie. Reduceți viteza la minim, apoi adăugați făină și un vârf de sare și amestecați până se combină.
Răspândiți uniform în coajă de patiserie.
Împrăștiați fructele prăjite cu sucuri peste umplutură. Îndoiți marginea de patiserie peste umplutură pentru a acoperi parțial (centrul nu va fi acoperit). Îndoiți aluatul după cum este necesar.
Periați ușor marginea de patiserie pliată cu ou și presărați cu zahărul rămas de lingură.
Coaceți pe foaia de copt preîncălzită până când umplutura este umflată și setată, iar patiseria este maro aurie, 50 până la 60 de minute. Se răcește la cald, aproximativ 1 1/2 ore.
Scoateți partea laterală a tigaiei și glisați crostata pe o farfurie.
* Coaja de patiserie poate fi răcită până la 1 zi.* Fructele pot fi prăjite cu 1 zi înainte și răcite, acoperite.* Crostata poate fi coaptă cu 6 ore înainte și păstrată (în tigaie) la temperatura camerei. Reîncălziți dacă doriți.