Covrigi de cartofi cu ceapă glazurată cu unt
Covrigi de cartofi cu ceapă glazurată cu unt ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă vegetariană are 252 calorii, 6g de proteine, și 6g de grăsime per portie. Această rețetă servește 12 și costă 31 de cenți pe porție. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 68 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute. Mergeți la magazin și ridicați ceapa, oul, sarea kosher și alte câteva lucruri pentru ao face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 50%. Acest scor este bun. Încercați Ceapă albă-fiartă-ceapă glazurată, Unt De Arahide Și Covrigi De Mere Cheesy, și Covrigi de condimente de dovleac de casă cu unt de miere de scorțișoară bătut pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Mash cartofi. Aduceți 2 1/2 litri de apă la fiert într-o oală mare.
Adăugați cartoful și gătiți până se înmoaie, 20 până la 25 de minute.
Scoateți cartoful, rezervând apa de gătit. Când este suficient de rece pentru a se manipula, curățați cartoful și zdrobiți-l într-un bol mediu până se omogenizează, adăugând câteva picături de apă de gătit, dacă este necesar.
Faceți aluatul. Amestecați uleiul de măsline și mierea în piureul de cartofi.
Se amestecă făina, 2 1/2 lingurițe de sare și drojdia în vasul unui mixer de suport prevăzut cu accesoriul cu palete.
Adăugați amestecul de cartofi și 1 cană de apă de gătit rezervată în mixer; bateți la viteză medie până când este rigid, dar maleabil, 10 minute. Bateți în câteva linguri de apă de gătit, dacă este necesar. (Rezervați apa de gătit rămasă.)
Frământați aluatul. Întoarceți aluatul pe o suprafață ușor făinată. Frământați cu mâna până când aluatul este neted și sări înapoi când este apăsat, aproximativ 5 minute.
Stropiți puțin ulei de măsline într-un bol mare.
Adăugați aluatul și întoarceți-l pentru a-l acoperi cu ulei. Acoperiți vasul cu o cârpă umedă și lăsați-l deoparte într-un loc cald până când aluatul este dublat în dimensiune, 1 1/2 până la 2 ore.
Gatiti ceapa. În timp ce aluatul crește, topiți untul într-o tigaie mare la foc mic; adăugați ceapa și gătiți până la transparent și moale, dar nu rumenit, 20 până la 30 de minute. Se condimentează cu 1/2 linguriță de sare și se lasă deoparte.
Formați covrigii. Punch jos aluatul. Formați-vă într-un jurnal, apoi tăiați în 12 bucăți egale.
Rotiți fiecare bucată într-o bilă strânsă și așezați-o pe o foaie de copt căptușită cu pergament; acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să crească 30 de minute. Faceți o gaură în centrul fiecărei mingi cu degetele mari. Întindeți și rotiți inelul până când gaura are o lățime de aproximativ 2 inci. Reveniți la foaia de copt, acoperiți cu o cârpă umedă și lăsați să crească încă 20 de minute. Preîncălziți cuptorul la 450 de grade F.
Fierbeți covrigii. Aduceți apa de gătit rămasă rezervată cartofului la fierbere. Aruncați cu grijă bagelele în apă, câteva la un moment dat și gătiți 30 de secunde. Întoarceți covrigii cu o lingură pliată și gătiți încă 30 de secunde. Puneți covrigii pe un raft pentru a se scurge, apoi reveniți la foaia de copt căptușită cu pergament.
Transferați foaia de copt în cuptor; coaceți până când bagelele încep să se rumenească, aproximativ 10 minute. Bateți oul cu 1 lingură de apă; periați amestecul pe covrigi și acoperiți cu ceapa sotată. Continuați să coaceți până la aur, încă 10 până la 15 minute.
Se lasă să se răcească cu 15 minute înainte de servire.
Fotografie de David Malosh