Clasic Gravlax
Gravlax clasic ar putea fi doar Scandinave rețeta pe care o căutați. Această rețetă fără gluten, fără lactate, prietenoasă cu fodmap și pescatarian servește 12 și costă $1.7 pe portie. O porție conține 106 calorii, 12g de proteine, și 4G de grăsime. 1 persoană a considerat că această rețetă este gustoasă și satisfăcătoare. Un amestec de zahăr, coajă de lămâie, file de somon tăiat central și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare includ Gravlax, Gravlax, și Gravlax cu lucrările.
Instrucțiuni
Combinați primele 4 ingrediente.
Presărați o treime din amestecul de sare în fundul unui vas de copt pătrat de 8 inci. Aranjați 1 jumătate de somon, cu pielea în jos, în vas.
Se presară cu un amestec de sare de o treime și mărar. Se acoperă cu jumătatea de somon rămasă, cu pielea în sus.
Întindeți amestecul de sare rămas deasupra somonului. Acoperiți ușor cu folie de plastic.
Așezați o tigaie din fontă sau alt obiect greu deasupra somonului pentru a-l cântări; refrigerați 24 de ore.
Scoateți tigaia; pune deoparte. Descoperiți somonul;întoarceți cu grijă stiva de somon. Acoperiți ușor cu folie de plastic.
Puneți tigaia deasupra somonului și dați-o la frigider 24 de ore.
Scoateți tigaia; pune deoparte. Descoperiți somonul;întoarceți cu grijă stiva de somon. Acoperiți ușor cu folie de plastic.
Puneți tigaia deasupra somonului și dați-o la frigider timp de 12 ore. Răsturnați și aruncați amestecul de mărar și sare; aruncați lichidul. Clătiți somonul.
Tăiați somonul în felii (groase de 1/8 inch). Aruncați pielea.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Somonul poate fi asociat cu Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Ai putea încerca Trentadue la Storia Chardonnay. Recenzenților le place destul de mult cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
Trentadue La Storia Chardonnay
Chardonnay 2014, Coasta Sonoma, este tipic pentru soiul cu arome de mere, piersici albe și citrice. Cu mai mult timp în sticlă arome nuanțate de nucșoară, pâine prăjită ușoară și vanilie vin să se joace împreună cu sugestia de ananas și lămâi coapte Meyer. Senzația gurii este clară și restrânsă, cu mineralitate clară și puritate a fructelor. Bogat, elegant și frumos echilibrat.