Clafouti cu cireșe la cuptor olandez
Dutch Oven Cherry Clafouti este un desert care servește 8. O porție conține 144 de calorii, 3 g de proteine și 6 g de grăsimi. Pentru 56 de cenți per porție, această rețetă acoperă 4% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 3 persoane au fost impresionate de această rețetă. Această rețetă de la Foodnetwork necesită unt, extract de vanilie, ouă și lapte. Este o opțiune bună dacă urmați o dietă lacto ovo vegetariană. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 16%. Acest scor este destul de prost. Rețete similare includ Clafouti de cireșe cu glazură balsamică de cireșe, Clafouti (cireșe) și Clafouti de cireșe.
Instrucțiuni
Vezi cum se prepară această rețetă.
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F sau pregătiți cărbune pentru gătit în aer liber încălzind cărbuni într-un horn de pornire până când este fierbinte și cenușă.
Unge cu unt fundul și părțile laterale ale unui cuptor olandez de 5 litri. Dacă folosiți cireșe proaspete, clătiți, tulpina și sâmburele cireșele. Dacă folosiți cireșele congelate, puneți cireșele într-o strecurătoare și lăsați-le să se dezghețe complet înainte de utilizare. Aruncați sucul.
Întindeți cireșele uniform peste fundul cuptorului olandez.
Într-un castron, amestecați ouăle și zahărul până când devine spumos și devine deschis la culoare.
Adăugați laptele, vanilia și făina și amestecați pentru a se combina.
Turnați aluatul peste cireșe.
Coacem pe grătarul din mijloc, neacoperit, timp de 30 de minute sau până când deasupra devine auriu și un cuțit iese curat când este introdus în mijloc.
Puneți 18 până la 19 cărbuni pe o masă de cuptor olandez.
Așezați un grătar de răcire sau un alt gratar de sârmă, care are cel puțin 2 inci înălțime, direct peste cărbuni.
Așezați cuptorul olandez pe grătar direct peste cărbuni. Acoperiți cu capac și puneți deasupra 22 până la 23 de cărbuni. Gatiti cu capac timp de 25 de minute.
Scoateți capacul și gătiți încă 5 minute sau până când deasupra devine auriu și un cuțit iese curat când este introdus în mijloc.
Lăsați să se răcească timp de 30 de minute înainte de a scoate din cuptorul olandez, de a feli și de a servi.
Vin recomandat: Cremă Sherry, Port, Moscato Dasti
Crem Sherry, Porto și Moscato d'Asti sunt alegeri excelente pentru Clafoutis cu cireșe. O regulă comună de asociere a vinurilor este să vă asigurați că vinul este mai dulce decât mâncarea. Deserturile delicate se potrivesc bine cu Moscato d'Asti, deserturile cu nuci cu crema de sherry, iar deserturile cu caramel sau ciocolata se potrivesc bine cu porto. Ai putea încerca Taittinger Brut La Francaise. Recenzătorilor le place destul de mult, cu un rating de 4,3 din 5 stele și un preț de aproximativ 45 de dolari pe sticlă.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Această șampanie este un amestec de aproximativ 30 de podgorii Chardonnay și Pinot Noir, respectiv 40% și 60% din total, din mai multe recolte de struguri perfect copți.