Chifle de Crăciun
Dacă doriți să adăugați mai multe lacto ovo vegetarian rețete în cutia de rețete, chiflele de Crăciun ar putea fi o rețetă pe care ar trebui să o încercați. Pentru 79 cenți pe porție, primești o pâine care servește 9. O porție conține 500 de calorii, 8g de proteine, și 10g de grăsime. Această rețetă de la BBC Good Food necesită făină puternică, zahăr brun, unt și scorțișoară măcinată. 192 de oameni s-au bucurat că au încercat această rețetă. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 5 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 14%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Chifle De Crăciun Chelsea, Crăciun: Chifle Stollen De Marțipan Portocaliu De Afine, și Chifle de Crăciun în formă de stea dulce cu miere și anis.
Instrucțiuni
Puneți făina și 1 linguriță de sare într-un castron mare. Faceți o fântână în centru și adăugați drojdia. Între timp, încălziți laptele și untul într-o tigaie până când untul se topește și amestecul este călduț.
Adăugați amestecul de lapte și oul în amestecul de făină și amestecați până când conținutul se îmbină ca un aluat moale (adăugați făină suplimentară dacă aveți nevoie).
Răsturnați aluatul pe o suprafață bine făinată. Frământați 5 minute, adăugând mai multă făină dacă este necesar, până când aluatul este neted, elastic și nu mai este lipicios.
Ungeți ușor un bol cu uleiul vegetal.
Așezați aluatul în vas și întoarceți-l până când este acoperit cu ulei. Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați-l deoparte într-un loc cald timp de 1 oră sau până la dublarea dimensiunii. Ungeți ușor o foaie de copt și lăsați-o deoparte.
Pentru umplutură, bateți aluatul înapoi la dimensiunea inițială și întoarceți-l pe o suprafață ușor făinată.
Rotiți-l într-un dreptunghi gros de 1 cm.
Se unge peste tot cu untul topit, apoi se presară peste zahăr, scorțișoară și fructe.
Rulați aluatul într-un cilindru strâns, tăiați-l în felii de 9 x 4cm și poziționați-l pe foaia de copt pregătită, lăsând puțin spațiu între ele. Acoperiți cu un prosop de ceai și lăsați deoparte să crească timp de 30 de minute.
Încălziți cuptorul la 190C / 170C ventilator / gaz
Coaceți chiflele timp de 20-25 de minute sau până când cresc și se rumenesc. Între timp, topiți zahărul glazurat cu 4 lingurițe de apă până la sirop.
Scoateți din cuptor și glazurați. Se lasă deoparte să se răcească pe un suport de sârmă. Odată răcit, amestecați coaja și zahărul glazurat cu aproximativ 2 lingurițe de apă pentru a stropi peste chifle.