Cartofi Prajiti
Cartofii prăjiți necesită aproximativ 1 oră și 45 de minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, prietenoasă cu fodmap, întreagă 30 și vegană are 600 de calorii, 6g de proteine, și 44G de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4. Pentru $2.12 pe portie, această rețetă acoperă 12% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Funcționează bine ca garnitură. Dacă aveți la îndemână sare kosher, cartofi roșii, ulei vegetal și alte câteva ingrediente, o puteți face. Această rețetă este tipică bucătăriei americane. Acesta este adus la tine de Chow. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 45%. Încercați cartofi prăjiți, cum să faci cartofi prăjiți acasă, Cartofi prăjiți ne-prăjiți, și Cartofi Prăjiți Picante pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Curățați cartofii și tăiați-i longitudinal în felii groase de 1/4 inch.
Tăiați fiecare felie pe lungime în bețișoare groase de 1/4 inch.
Se pune într-un castron mare și se acoperă cu apă rece. Se da la frigider cel putin 30 de minute sau pana la 2 zile. Montați 2 foi de copt cu rafturi de sârmă și puneți-le deoparte.
Așezați uleiul într-un cuptor olandez sau într-o oală mare, cu fund greu.
Se încălzește la foc mediu-mare până când ajunge la 300 km f pe un termometru pentru prăjit/bomboane.Între timp, tapetați o suprafață de lucru cu un prosop de bucătărie curat, fără scame sau prosoape de hârtie. Folosind clești sau mâini, ridicați bețișoarele de cartofi din apă și scuturați orice exces de lichid. (Nu scurgeți cartofii într-o strecurătoare sau strecurătoare.)
Așezați cartofii într-un singur strat pe prosop(e). Se usucă foarte mult cu prosoape suplimentare și se așează cartofii pe unul dintre suporturile de sârmă într-un singur strat (poate fi necesar să aranjați câțiva într-un strat dublu).Lucrând cu o mână la un moment dat, aruncați cu grijă cartofii în uleiul fierbinte cu mâinile, cu o lingură cu fante sau cu un skimmer de păianjen și prăjiți până când se limpezesc, dar nu se rumenesc, aproximativ 4 până la 6 minute. Folosind o lingură cu fante sau un păianjen, transferați cartofii pe a doua grătar într-un singur strat. Repetați cu cartofii rămași, lăsând uleiul să revină la 300 mc F între loturi.
Lăsați cartofii prăjiți să se răcească la temperatura camerei, cel puțin 10 minute.
Se încălzește uleiul la 375 buc. F. lucrând cu o mână la un moment dat, se adaugă cartofii prăjiți parțial fierți în ulei și se prăjesc până se rumenesc și se fierb, aproximativ 2 minute pe lot. Folosind o lingură cu fante sau un păianjen, transferați cartofii prăjiți în primul suport de sârmă acum gol. În timp ce este încă fierbinte, condimentați fiecare lot generos cu sare. Repetați cu cartofii prăjiți rămași, lăsând uleiul să revină la 375 km f între loturi și serviți imediat.