Blintzes de mere și afine
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de mic dejun, așa că încercați Apple & blueberry blintzes. Această rețetă servește 6. O porție conține 422 calorii, 4G de proteine, și 27G de grăsime. Pentru $1.43 pe portie, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la BBC Good Food are 56 de fani. Un amestec de lingură de suc de lămâie, scorțișoară măcinată, extract de vanillan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o opțiune bună dacă urmați un lacto ovo vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 16%, ceea ce este destul de rău. Blueberry Blintzes, Blueberry Blintzes, și Blintzes Cu Brânză De Afine-Lămâie sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Pregătiți clătite urmând rețeta clasică (vezi 'merge bine cu').
Bateți împreună mascarpona, extractul de vanilie, 1 lingură de zahăr și gălbenușul de ou până se omogenizează și se combină bine, dați deoparte. Topiți jumătate din unt într-o tigaie mare și adăugați jumătate din mere și jumătate din zahărul rămas. Gatiti pana cand merele sunt fragede si incep sa se caramelizeze.
Scoateți din tigaie și gătiți merele rămase în același mod. Pune deoparte.
Adăugați afinele în tigaie, gătiți timp de 1-2 minute până când încep să se înmoaie, scoateți din tigaie și adăugați jumătate la mere.
Așezați toate ingredientele pentru sos într-o cratiță cu 75 ml de apă și gătiți la foc mic până când afinele încep să se descompună. Împingeți amestecul printr-o sită fină de nailon, gustați și adăugați zahăr sau suc de lămâie, dacă este necesar.
Adăugați afinele înmuiate rezervate și turnați într-un ulcior pentru servire.
Încălziți cuptorul la 180C / 160C ventilator / gaz
Așezați clătitele pe o suprafață de lucru și împărțiți amestecul de mascarpone în mijlocul fiecărei clătite într-o păpușă îngrijită. Completați mascarpone cu amestecul de mere și afine și pliați peste părțile laterale ale clătitelor pentru a încadra complet umplutura într-un colet pătrat îngrijit. Aranjați blintzes într-o cusătură de vase rezistentă la cuptor în jos și împrăștiați cu puțin zahăr tos plus un vârf de scorțișoară măcinată.
Coaceți pe raftul din mijloc timp de aproximativ 10-15 minute sau până când se încălzește.
Serviți 2 blintzes de persoană cu sosul de afine alături într-un ulcior.