Tort de ciocolată fără făină cu ganache de rozmarin

Dacă aveți aproximativ 1 oră și 10 minute de petrecut în bucătărie, tortul de ciocolată fără făină cu ganache de rozmarin ar putea fi o rețetă grozavă fără gluten de încercat. Acest desert are 468 de calorii , 6 g de proteine și 36 g de grăsimi per porție. Această rețetă are 16 porții. Pentru 1,41 USD per porție , această rețetă acoperă 10% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de ciocolată amăruie, zahăr, ciocolată semidulce și câteva alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Vă este oferită de Taste of Home. Luând în considerare toți factorii, această rețetă obține un scor mediu de 31% , ceea ce nu este chiar atât de uimitor. Rețete similare includ tort cu straturi de ciocolată cu ganache , tort cald cu lămâie și semințe de mac cu centru de ganache de ciocolată și brioșe cu ciocolată umplute cu unt de arahide și glazură de ganache de ciocolată .
Instrucțiuni
Tapetați fundul unei tăvi de tort cu diametrul de 23 cm, unse cu hârtie de copt; ungeți hârtia.
Așezați pe o folie dublă de aluminiu rezistentă (aproximativ 45 cm pătrați). Înfășurați bine folia în jurul tăvii; dați deoparte.
Într-o cratiță mare și groasă, topiți ciocolata, untul și vinul la foc mic, amestecând constant.
Luați de pe foc. Lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, într-un bol mare, bateți ouăle, zahărul și vanilia până când compoziția devine spumoasă și își dublează volumul, aproximativ 5 minute. Încorporați amestecul de ciocolată.
Se toarnă în tava pregătită.
Așezați tava cu arc într-o tavă mare de copt; adăugați 2,5 cm de apă fierbinte în tava mai mare.
Coaceți la 175°C timp de 28-32 de minute sau până când marginile exterioare se întăresc (centrul va mișca).
Scoateți forma cu arc din baia de apă. Răciți complet pe un grătar.
Treceți cu grijă un cuțit pe marginea tigăii pentru a o desprinde; îndepărtați marginile tigăii.
Transferați pe un platou de servire.
Puneți ciocolata într-un bol mic. Într-o cratiță mică, aduceți smântâna și rozmarinul până la fierbere.
Luați de pe foc; aruncați rozmarinul.
Turnați smântâna peste ciocolată; amestecați cu un tel până la omogenizare. Răciți puțin, amestecând ocazional.
Se toarnă peste prăjitură. Se răcește până se întărește.