Curcan Glazurat Cu Arțar
Curcanul glazurat cu arțar ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 891 calorii, 105g de proteine, și 39G de grăsime. Pentru $3.48 pe portie, această rețetă acoperă 41% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați curcan, salvie, legume prăjite cu cidru și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma uleiul de măsline, puteți urma acest fel principal cu Parfait de banane, Granolan și iaurt sotate ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este bun. Rețete similare includ Curcan glazurat cu arțar, Curcan glazurat cu arțar, și Curcan glazurat cu arțar.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 450 F. Într-un castron mic, combinați siropul de arțar și sucul de portocale pentru a face o glazură; pus deoparte.
Așezați curcanul într-o tigaie mare de metal, cu pieptul în jos. Frecați curcanul cu jumătate de ulei și presărați cu jumătate de sare și piper. Întoarceți curcanul și separați cu grijă pielea de sân.
Combinați cimbru, salvie și unt și întindeți-l sub piele. Legați picioarele împreună cu sfoară de gătit. Frecați suprafața curcanului cu uleiul rămas și presărați cu sarea și piperul rămas. (Rețeta poate fi pregătită până în acest moment cu până la 1 zi înainte; acoperiți și păstrați la frigider.)
Puneți curcanul și umplutura de smochine de castan în cuptor. După 30 de minute, turnați glazura portocaliu-arțar peste curcan și acoperiți ușor cu folie de aluminiu. Continuați prăjirea, ungând cu picăturile de tigaie la fiecare 30 de minute. Prăjiți curcanul timp de 1 1/2 până la 2 ore sau până când un termometru introdus în coapsă înregistrează 165 F.
Scoateți umplutura după 1 oră și lăsați-o deoparte.
Puneți legumele prăjite cu cidru la cuptor.
Scoateți curcanul din tigaia de prăjire și lăsați să se odihnească, acoperit, timp de 15 minute.
Se toarnă excesul de grăsime din tigaie, se adaugă vermutul și se gătește la foc mediu pe plită până când lichidul se reduce la jumătate, aproximativ 2 minute.
Adăugați bulionul de pui și fierbeți până se îngroașă, 4 până la 5 minute.
Sculptați curcanul, serviți și treceți sosul de tigaie.