Curcan condimentat Tunisian cu cuscus de usturoi și sos Harissa
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul condimentat Tunisian cu cuscus de usturoi și Harissa Gravy. Pentru $2.42 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 12 porții cu 663 calorii, 77g de proteine, și 22g de grăsime fiecare. Dacă aveți păstăi de cardamom, bulion de pui cu mai puțin sodiu, boabe de piper și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Pentru a consuma păstăile de cardamom, puteți urma acest fel principal cu Pear Cardamom Clafoutis ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este solid. Rețete similare sunt Cartofi-Cilantro Tunisian Brik cu Harissa, Tocană tunisiană de năut cu morcov și blaturi, Turmeric și Harissa, și Salată De Cuscus Tunisian Cu Cârnați La Grătar.
Instrucțiuni
1
Preîncălziți cuptorul la 40
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Pentru a pregăti curcanul, așezați primele 3 ingrediente într-o tigaie mică și gătiți la foc mediu-mic 2 minute sau până când sunt prăjite și parfumate, agitând frecvent tigaia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
3
Așezați amestecul de boabe de piper într-o râșniță de condimente sau cafea; procesați până la măcinat fin.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Boabe De Piper
Cafea
4
Puneți amestecul într-un castron mic. Se amestecă 1 lingură de ulei, scorțișoară, 1 linguriță de sare și nucșoară pentru a forma o pastă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Scorțișoară
Nucșoară
Sare
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
5
Scoateți și aruncați măruntaiele și gâtul din curcan. Clătiți curcanul cu apă rece; se usucă. Tăiați excesul de grăsime. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sân și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne. Frecați pasta de condimente sub pielea slăbită și frecați pieptul și betisoarele. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate; tuck sub curcan.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pastă De Condimente
Copane De Pui
Toată Turcia
Apă
Carne
Condimente Uscate Freca
6
Așezați curcanul, cu pieptul în jos, pe raftul unei tigaie pentru pui de carne sau tigaie acoperită cu spray de gătit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Spray De Gătit
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
Tigaie Pentru Pui
7
Se toarnă 2 cutii de bulion în tigaie de prăjire superficială; așezați raftul în tigaie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Bulion
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
8
Coaceți la 400 timp de 45 de minute. Întoarceți cu grijă curcanul (cu pieptul în sus); coaceți curcanul încă 1 oră și 15 minute sau până când un termometru introdus în coapsă înregistrează 18
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Echipamente pe care le vei folosi
Termometru De Bucătărie
Cuptor
9
Lăsați să stea 10 minute.
10
Pentru a pregăti sosul, așezați o pungă de plastic cu fermoar rezistentă într-o măsură de sticlă cu 2 căni.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Pungi Ziploc
11
Turnați picăturile de tigaie în pungă; lăsați să stea 10 minute (grăsimea se va ridica în vârf). Sigilați punga; tăiați cu atenție 1 colț inferior al sacului.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
12
Scurgeți picăturile într-o cratiță medie, oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere; aruncați grăsimea. Aduceți la fierbere. Reduceți căldura; fierbeți 5 minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
13
Combinați 1/3 cană de apă și amidon de porumb, amestecând cu un tel. Se amestecă amestecul de amidon de porumb în tigaie; se aduce la fierbere. Reduceți căldura; fierbeți 3 minute sau până când este ușor gros.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Amidon De Porumb
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
Tigaie
14
Așezați coriandrul, chimenul și chimenul într-o tigaie mică; gatiti la foc mediu-mic 2 minute sau pana cand este prajit si parfumat, scuturand frecvent tigaia.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coriandru
Semințe De Chimen
Chimen
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
15
Așezați amestecul într-o râșniță de condimente sau cafea; procesați până la măcinat fin.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cafea
16
Adăugați ardei roșu zdrobit, jalapeos și 2 căței de usturoi; procesați până se formează o pastă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fulgi De Ardei Roșu
Cuișoare întregi De Usturoi
17
Scoateți pasta de condimente din râșniță; combinați pasta de condimente și iaurtul.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Pastă De Condimente
Iaurt
18
Adăugați amestecul de iaurt în amestecul de bulion; se fierbe 3 minute. Se amestecă 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper negru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper Negru
Iaurt
Bulion
Sare
19
Pentru a pregăti cuscusul, încălziți 1 lingură de ulei într-o cratiță mare antiaderentă la foc mediu-mare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cuscus
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
20
Adăugați 8 căței de usturoi; saut 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cuișoare întregi De Usturoi
21
Adăugați 1 cană de apă și 2 cutii de bulion în tigaie; aduceți la fierbere. Se amestecă cuscusul și coacăzele. Acoperiți, scoateți-l de pe foc și lăsați să stea 8 minute. Puf cu o furculiță. Se amestecă pătrunjel, coriandru, 1/2 linguriță sare și 1/4 linguriță piper negru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper Negru
1 Kg Tortillas De Maíz
Cuscus
Coacăze
Pătrunjel
Bulion
Apă
Sare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
22
Serviți curcanul cu cuscus și sos. Aruncați pielea înainte de servire.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cuscus
Toată Turcia
Sos
23
Notă: introduceți clești cu mâner lung sau o spatulă grea în cavitate pentru a susține greutatea curcanului și folosiți un alt set de clești sau spatulă pentru a întoarce pasărea.