Vinete și roșii se coace
Vinetele și roșiile coapte ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 8 și costă 1,07 USD pe porție. O porție conține 140 calorii, 7g de proteine, și 4G de grăsime. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 58 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână piure de roșii, parmezan, iaurt și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 10 minute. Este adus la tine de Toțiretete. Cu o lingură scor de 86%, acest fel de mâncare este remarcabil. Încercați Tomate Vinete Coace, Tomate vinete dovlecei coaceți cu usturoi și parmezan, și Tomate vinete dovlecei coaceți cu usturoi și parmezan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se taie vinetele în felii de 1/4 inch și se sare ușor. Lăsați-le să transpire timp de 30 de minute. În timp ce vinetele sunt puse deoparte, sotează ceapa, usturoiul și uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mic, acoperind tigaia cu un capac pentru a le menține umede.
Sotati ceapa pana cand sunt moi si devin aurii.
Se amestecă busuiocul, oregano, piureul de roșii, apa, sarea și piperul în tigaia de ceapă și se fierbe timp de zece minute.
În timp ce amestecul fierbe, clătiți feliile de vinete și aburiți-le fie într-un coș cu aburi cu microunde (în două loturi la 10 minute fiecare), fie într-un abur peste aragaz.
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C). Ungeți un vas de copt de 9x13 inch cu spray de gătit fără aerosoli.
Întindeți 2 până la 3 linguri de sos de roșii-amestec pe fundul vasului de copt pregătit. Aranjați un strat de vinete pe fundul vasului.
Se toarnă o treime din sosul de roșii peste vinete.
Se toarnă un recipient de iaurt peste sosul de roșii. Repetați stratul de vinete, sosul de roșii, iaurtul, vinetele și acoperiți vasul cu sosul de roșii rămas.
Acoperiți vasul cu folie și coaceți timp de 30 de minute. Descoperiți și presărați germenii de grâu sau pesmetul peste partea superioară a caserolei, urmată de parmezan.
Coaceți încă 20 până la 30 de minute; până când toppingul se rumenesc.