Tort Pop-Art Cu Gheață Cu Zmeură
Pop-Art zmeură Icebox tort ar putea fi doar desert pe care il cautati. Această rețetă servește 6. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 6g de proteine, 37g de grăsime, și un total de 580 calorii. Pentru $2.27 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 88 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Dacă aveți la îndemână smântână grea, prăjituri celebre cu napolitane de ciocolată Nabisco, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 38%. Acest scor nu este atât de extraordinar. Rețete similare includ Tort De Gheață Cu Zmeură, Tort De Ciocolată Cu Zmeură, și Tort De Gheață Cu Napolitane Cu Ciocolată Cu Zmeură.
Instrucțiuni
Căptușiți o tigaie de pâine de 9 1/2 x 4 x 3 inci cu folie de plastic, asigurându-vă că folia este înfiptă în toate colțurile și că există cel puțin 1 inch care depășește partea superioară a tigaiei pe toate părțile. Lucrând cu câte o prăjitură, întindeți partea mai rotunjită a 9 dintre fursecurile cu napolitane cu un strat subțire de ciocolată topită și așezați 3 dintre ele, cu ciocolata în jos, pe fundul tigaiei.
Așezați încă 3 fursecuri pe fiecare parte lungă a tigaiei, cu laturile acoperite cu ciocolată orientate spre tigaie.
Așezați tigaia în congelator.
Presărați gelatina peste apa rece într-un castron mic și lăsați să se înmoaie timp de 2 minute.
Combinați zmeura și zahărul într-o cratiță grea de dimensiuni medii și gătiți la foc mediu-mic, amestecând de câteva ori, până când zahărul se dizolvă și amestecul este cald la atingere. Se amestecă amestecul de gelatină.
Se lasă să se răcească la temperatura camerei, amestecând ocazional.
Combinați smântâna grea, framboise și vanilia într-un castron mare și, folosind un mixer electric, bateți până se formează vârfuri rigide. Îndoiți ușor amestecul de zmeură răcit, având grijă să nu dezumflați crema.
Scoateți tigaia din congelator.
Se toarnă toată spuma, cu excepția unui sfert, în tigaie. Neteziți partea superioară cu o spatulă de cauciuc. Introduceți restul de 18 napolitane în mousse, aranjându-le vertical în trei rânduri de șase, astfel încât să fie aliniate cu napolitane de ciocolată pe părțile laterale ale tigaiei.
Întindeți mousse-ul rămas peste napolitane și neteziți cu spatula. Tigaia trebuie să fie plină până la vârf. Acoperiți cu folie de plastic și congelați până se fixează complet, peste noapte și până la 1 săptămână.
Pentru a se desface, trageți ușor folia de plastic care tapetează tigaia pentru a slăbi tortul.
Așezați un platou de servire peste tigaie și întoarceți-l. Atingeți ușor pentru a elibera. Îndepărtați cu grijă plasticul din tort.
Tăiați felii și serviți imediat.
Retipărit cu permisiunea de la
Deserturi Icebox, Martie 2005, De Lauren Chattman, Harvard Common Press