Tort De Ciocolată Fără Făină Lavandă-Earl Grey
Această rețetă face 10 porții cu 755 calorii, 13g de proteine, și 33g de grăsime fiecare. Pentru $2.94 pe portie, această rețetă acoperă 15% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 1312 fani. Un amestec de extract de vanillan, zahăr granulat, frunze de ceai earl grey și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Tort De Ciocolată-Earl Grey, Ciocolata-Earl Grey Pound Tort, și Cupcakes Earl Grey Cu Cremă De Unt Earl Grey Cu Lămâie.
Instrucțiuni
Pentru tort: reglați suportul cuptorului în poziția de mijloc și preîncălziți cuptorul la 350 F. Ungeți o tigaie cu formă de arc de 10 inci cu 1 lingură de unt și tapetați exteriorul tigaiei cu folie.
Presărați 1 linguriță de sare Maldon peste fundul cratiței.
Pulsați zahărul cu 1 lingură de lavandă și 1 linguriță de ceai. Pune deoparte.
Combinați apa clocotită cu restul de 3 linguri de lavandă și restul de 3 linguri de ceai într-o ceașcă de măsurare lichidă; abrupt timp de 5 minute. Se strecoară amestecul într-un vas rezistent la căldură medie, apăsând pe solide pentru a elibera orice lichid.
Adăugați ciocolată și restul de 8 linguri de unt în amestecul de lavandă-ceai și puneți-l peste cazan dublu (fundul vasului nu trebuie să atingă apa fierbinte). Se amestecă continuu până când ciocolata este complet topită și amestecul este neted și strălucitor.
Scoateți vasul de pe foc și puneți-l deoparte.
Într-un castron mare, bateți gălbenușurile de ou și 3/4 cană de zahăr energic până când amestecul devine o pastă groasă și palidă.
Adăugați cacao, vanilie și sare de masă și bateți până se încorporează complet.
Adăugați aproximativ 1/4 cană de ciocolată caldă în amestecul de gălbenușuri de ou și amestecați până se încorporează complet.
Într-un castron mare, curat și uscat, bateți albușurile de ou și sarea cu atașamentul de tel la viteză medie-mică până când albușurile încep să se spumeze, aproximativ 1 minut. Creșteți viteza la mediu-mare și bateți albii până se formează vârfuri moi, 1 până la 2 minute. Adăugați încet 1/2 cană de zahăr rămasă și continuați să bateți până se formează vârfuri rigide și lucioase.
Bateți aproximativ 1/3 din bezea în aluatul de ciocolată până se încorporează complet. Cu o spatulă de cauciuc, pliați bezea rămasă.
Răzuiți aluatul în tigaia pregătită și presărați cu restul de 1 linguriță de sare Maldon.
Coaceți până când partea superioară începe să se crape și testerul de tort are firimituri umede atașate la acesta atunci când este introdus, aproximativ 1 oră.
Transferați tortul în raftul de răcire. Se răcește în tigaie 10 minute, apoi se îndepărtează matrița cu arc și se răcește complet, aproximativ 1 oră. Cerneti zaharul cofetarilor peste prajitura racita si stropiti cu lavanda si sare Maldon, daca doriti.