Tort Cu Strat De Portocale Glazurat Cu Afine
Tortul cu strat de portocale glazurat cu afine ar putea fi doar desertul pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 67 de cenți pe porție. O porție conține 434 calorii, 7g de proteine, și 19g de grăsime. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Dacă aveți la îndemână extract de vanillan, făină de tort, lapte și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 18%. Acest scor nu este atât de super. Rețete similare includ Tort Cu Strat De Portocale Glazurat Cu Afine, Tort De Afine Cu Glazură Portocalie, și Tort cu strat de sifon portocaliu cu cremă de unt de bezea italiană de migdale-portocale.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F. Unt și făină două tigăi de tort cu diametrul de 9 inci, cu laturile înalte de 2 inci. Cerneti faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu. Folosind mixerul electric, bateți untul într-un castron mare până când este cremos. Adăugați treptat zahăr; bateți până când este ușor și pufos, răzuind ocazional părțile laterale ale bolului.
Adăugați gălbenușurile de ou 1 la un moment dat, bătând bine după fiecare adăugare. Bateți în coaja de portocală, extract de vanilie și extract de portocală.
Bateți laptele și iaurtul într-un castron mic pentru a amesteca.
Adăugați ingrediente uscate la amestecul de gălbenușuri în 3 adaosuri alternativ cu amestecul de lapte în 2 adaosuri, bătând bine după fiecare adăugare.
Folosind bătăi curate și uscate, bateți albușurile într-un alt castron mare până se înțepenesc, dar nu se usucă. Îndoiți 1/3 din albi în aluat, apoi pliați în albii rămași. Împărțiți aluatul între tigăi. Blaturi netede.
Coaceți prăjiturile până când testerul introdus în centru iese curat, aproximativ 35 de minute. Prăjituri răcoroase în tigăi pe raft 15 minute. Rulați cuțitul mic în jurul laturilor tigăilor pentru a slăbi prăjiturile. Întoarceți prăjiturile pe rafturi și răciți complet. (Se poate face cu 1 zi înainte. Înfășurați în plastic și păstrați-l la temperatura camerei.)
Așezați 1 strat de tort, cu partea plată în sus, pe platou.
Întindeți blatul tortului cu 3/4 cană glazură cremoasă de zahăr brun.
Întindeți 1 cană glazură de afine peste glazură, lăsând chenar de 1/2 inch în jurul tortului. Se acoperă cu al doilea strat de tort, cu partea plată în jos; apăsați ușor pentru a adera.
Întindeți 2 căni de glazură pe părțile laterale ale tortului. Lingura rămase glazura în sac de patiserie prevăzute cu vârf de stele de dimensiuni medii. Țeavă de frontieră decorative în jurul marginii de sus a tort. Se dă la frigider până când glazura este fermă, aproximativ 1 oră.
Întindeți glazura de afine rămasă deasupra centrului tortului. Se răcește până când glazura este setată. (Se poate face cu 1 zi înainte. Se acoperă cu cupola de tort și se dă la frigider.)