Tort Cu Mousse De Caș De Lămâie
Tortul cu Mousse de caș de lămâie ar putea fi o rețetă bună pentru a vă extinde cutia de rețete de desert. Pentru 96 cenți pe porție, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. O porție conține 334 calorii, 7g de proteine, și 22g de grăsime. Dacă aveți gălbenușuri de ou, apă, ouă și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. 116 persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. Este adus la tine de Epicurious. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. În general, această rețetă câștigă o nu atât de remarcabil scor spoonacular de 27%. Încercați Mousse De Caș De Lămâie, Tarte Cu Mousse De Afine Cu Coajă De Lămâie, și Cuiburi de bezea cu Mousse de caș de lămâie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se amestecă zahărul și amidonul de porumb într-o cratiță mare. Adăugați treptat suc de lămâie, amestecând până se dizolvă tot amidonul de porumb.
Bateți ouăle și gălbenușurile.
Adăugați unt. Se amestecă la foc mediu până când cașul se îngroașă și fierbe, aproximativ 12 minute.
Transferați în castron mediu. Se răcește până se răcește, cel puțin 6 ore. (Se poate face cu 1 săptămână înainte.
Apăsați folia de plastic pe suprafața cașului și păstrați-o răcită.)
Preîncălziți cuptorul la 350 buc. F. Pulverizați partea inferioară a tăvii cu formă de arc cu diametrul de 8 inci cu spray antiaderent. Amestecați firimiturile de prăjituri și untul într-un castron mic. Apăsați pe partea de jos a tigaie.
Coaceți până devin aurii, aproximativ 15 minute. Mișto.
Se toarnă 5 linguri de apă în cratiță mică.
Presărați gelatina uniform.
Lăsați să stea până când gelatina se înmoaie, aproximativ 15 minute.
Între timp, așezați 1 3/4 căni de caș de lămâie într-un castron mare. Se amestecă 3/4 cană de caș într-o altă cratiță mică la foc mediu-mic până se încălzește foarte mult.
Se amestecă amestecul de gelatină la foc mediu-mic până se dizolvă și lichidul este limpede (nu se fierbe).
Bateți amestecul cald de gelatină în 3/4 cană de caș cald. Bateți treptat amestecul de gelatină-caș în caș într-un castron mare. Folosind mixerul electric, bateți albușurile de ou într-un castron mediu până se formează vârfuri moi. Adăugați treptat zahărul, bătând până când albii sunt groși și lucioși. Îndoiți albii în amestec de caș în 3 adaosuri. Folosind aceleași bătăi, bateți smântâna într-un alt castron mediu până se formează vârfuri. Îndoiți în amestec de albuș de ou în 3 adăugiri.
Se toarnă suficientă mousse peste crusta răcită pentru a umple complet tigaia.
Se toarnă mousse-ul rămas într-un castron mic și se rezervă. Acoperiți și răciți tortul cu mousse, mousse rezervat și cașul rămas peste noapte.
Folosind un cuțit lung subțire, tăiați în jurul tortului pentru a slăbi.
Îndepărtați părțile laterale ale tigaiei. Întindeți ușor 3/4 cană de caș rămas peste tort.
Transferați mousse-ul rezervat în punga de patiserie prevăzută cu vârf mic de stea. Rozete de țeavă de mousse în jurul marginii superioare a tortului. Răciți tortul până când este gata de servit. (Se poate face până la 8 ore înainte.)
Aranjați felii de lămâie între rozete.