Tort Cu Cremă De Fistic
Tort crema de fistic ar putea fi doar desert pe care îl căutați. O porție conține 217 calorii, 5g de proteine, și 10g de grăsime. Această rețetă servește 16 și costă 66 de cenți pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Dacă aveți la îndemână coajă de portocală, unt, lapte și alte câteva ingrediente, o puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor este destul de rău. Încercați Tort De Înghețată Cu Fistic De Afine, Tort de înghețată cu căpșuni și fistic, și Tort de înghețată stratificat cu fistic și smochine pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Unt și făină două tigăi rotunde de tort de 9 inci. Căptușiți fundul cu hârtie cerată tăiată pentru a se potrivi; hârtie de unt și praf cu făină.
Într-un castron mic, amestecați 1 1/2 căni de făină de tort, 1/4 cană de zahăr, praf de copt, 1/2 cană de fistic tocat (înfășurați restul etanș), semințe de mac, coajă de lămâie, coajă de portocală și cardamom.
Într-o măsură de sticlă sau într-un castron mic pentru microunde, topiți 2 linguri de unt într-un cuptor cu microunde la putere maximă (100%), 1/2 până la 1 minut.
Adăugați lapte și vanilie.
Într-un castron adânc, cu un mixer la viteză mare, bateți ouăle cu 1 cană de zahăr rămasă până când sunt suficient de groase pentru a ține movilele scurt când ridicați bătătorul, 4 până la 5 minute.
Adăugați amestecul de făină și amestecul de lapte. Se amestecă sau se amestecă ușor până se omogenizează bine. Răzuiți aluatul în mod egal în tigăi pregătite.
Coaceți straturile de tort pe raftul central într-un cuptor obișnuit sau cu convecție de 325 până când marginile sunt rumenite și începeți să trageți de pe părțile laterale și centrele izvorăsc înapoi când sunt presate ușor, 20 până la 25 de minute.
Răciți straturile în tigăi pe un suport timp de aproximativ 10 minute. Răsturnați prăjiturile din tigăi pe raft și scoateți cu grijă și aruncați hârtia cerată.
Când straturile sunt reci la atingere, așezați unul, cu partea de jos în sus, pe o placă plană (10 până la 12 in. wide). Movilă aproximativ 2 căni de glazură cremă pe tort; cu o spatulă metalică lungă și flexibilă, întindeți glazura la nivel până la marginea tortului.
Așezați stratul de tort rămas, cu partea de jos în jos, pe glazură. Răzuiți glazura rămasă deasupra tortului și, cu spatula, împingeți suficient peste părți pentru a îngheța gros, apoi rotiți uniform deasupra tortului. Acoperiți (un castron mare inversat peste tort funcționează cel mai bine) și răciți cel puțin 2 ore sau până la 1 zi.
Descoperiți tortul și presărați cu restul de 1/4 cană de fistic. Pe fiecare farfurie de desert, lingură 3 până la 4 linguri sos de cremă de susan.
Tăiați tortul în pene și puneți-l în sos pe farfurii.
Cremă Înghețată. Într-un castron mare răcit, cu un mixer la viteză mare, bateți 1 1/2 căni de frișcă până când deține vârfuri moi, distincte.
Adăugați 1/2 cană smântână, 1/4 cană zahăr și 1/2 linguriță fiecare extract de migdale și vanilie. Bateți cu viteză mare până când amestecul este suficient de gros pentru a menține vârfuri moi și distincte. Utilizați pentru a umple și înghețați tortul cu cremă de fistic (precedent).