Sos de curcan bogat și mătăsos
Sosul de curcan bogat și mătăsos ar putea fi doar sosul pe care îl căutați. O porție conține 62 calorii, 0g de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă servește 10. Pentru 39 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Un amestec de grăsime de curcan, ciuperci porcini, pudră de porcini și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Este o opțiune bună dacă urmați un fără lactate dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 9%. Acest scor este improvizabil. Rețete similare includ Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan, Sos Bogat De Curcan, și Sos de curcan ușor și bogat.
Instrucțiuni
Sosul bun începe cu goodstock. Cu cel puțin o zi (și până la patru zile) înainte de sărbătoare,fă-ți propriul turc bogat. (Pentru o rețetă, consultați stoc de curcan înainte; într-un vârf, puteți folosibulion cu conținut scăzut de sare cumpărat din magazin, dar rezultatele cucasă sunt incomparabile.) Când sunteți gata să facețigravy, aduceți 4 căni de stoc la aboil într-o oală medie.
Îndepărtațide la căldură; păstrați cald.
Topiți 4 linguri de unt nesăratsau grăsime de curcan într-o cratiță mare, grea, la foc mediu.
Bateți în 1/4 cană pentru toate scopurilefăină și gătește, șoptind, timp de 1 minut. Rouxul va deveninetedă și maro auriu.Continuă să șoptești! În termen de 2-3minute va fi culoarea de Cafe Au Lait și miros ușor prăjit. Se amestecă treptat în stocul de curcan cald, se aduce la aboil, apoi se reduce focul, astfel încât iarba să se fierbe la foc mic.
Acum,pentru o lovitură erbacee, adăugați 2 frunze de dafin sau 1 sprigthyme. Pentru un impuls umami, amestecați 4 ciuperci uscate de porcini sau 2 lingurițe de pudră de porcini împreună cu 2 linguri de Madeira. Withor fără aceste upgrade-uri, lăsați să se fierbe până se reduce cu jumătate, apoi îndepărtați ierburile sau ciupercile cu o lingură cu fantă. Se condimentează cu sare kosherși serviți. Sau păstrați groapa caldă până când curcanul este terminat și faceți-l cu un pas mai departe…
Transferați curcanul pe o placă de tăiere și strecurați picăturile din tigaie într-o cană de măsurare. Degresați grăsimea; adăugați suficientapă pentru a măsura 1 cană.
Așezați tigaia peste două arzătoare setatela foc mediu-mare.
Adăugați amestecul de picături și deglazați tigaia, amestecând și răzuind orice bucăți rumenite cu o lingură de lemn. Se strecoară în sos;se fierbe la foc mic până se îngroașă ușor,10 minute. Condimentează după gust cusare și servește.