Sos de cremă de dovleac și salvie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de sos, așa că încercați dovleceii și sosul de cremă de salvie. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 393 calorii, 8g de proteine, și 26g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 3. Pentru $1.38 pe portie, această rețetă acoperă 23% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1027 de oameni au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Un amestec de unt, ulei de măsline, parmezan și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este extraordinar. Rețete similare includ Biscuiți prăjiți de dovleac cu cremă de salvie, Tortellini de dovlecei de nucă cu un sos de salvie de unt brun și un, și Tăiței de păstârnac cu resturi de șuncă de Crăciun și sos de dovleac-salvie.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 425 de grade.
Așezați dovleceii într-un castron mare și aruncați cu ulei de măsline până când sunt acoperite uniform.
Transferați dovleceii într-un vas de copt cu margini, aranjați într-un singur strat și puneți-l în cuptor până se rumenesc în jurul marginilor, aproximativ 30 de minute, aruncând la jumătate.
Se scoate din cuptor și se lasă deoparte.
Topiți untul în cratiță medie. Când spumarea dispare, adăugați frunze de salvie și gătiți până se întunecă și crocante și untul se rumenesc ușor.
Transferați frunzele de salvie pe o farfurie căptușită cu un prosop de hârtie.
Se adaugă șalotă în tigaie și se fierbe până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se adaugă bulionul de pui și dovlecelul, se fierbe, apoi se reduce la foc mic, se acoperă și se gătește până când dovlecelul este complet fraged, aproximativ 10 minute.
Folosind un blender cu băț sau transferându-l în borcanul unui blender obișnuit, faceți piure până când este complet neted.
Se amestecă parmezanul și smântâna grea și se gătește până se încălzește, aproximativ 2 minute. Condimentează cu sare și piper după gust. Fie se sfărâmă salvie rezervată în sos, fie se folosește ca garnitură. Utilizați imediat.