Somon învelit în Pancetta cu unt de vin roșu
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați somonul învelit în Pancetta cu unt de vin roșu. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 41G de proteine, 35g de grăsime, și un total de 585 calorii. Această rețetă servește 4 și costă 7,56 USD pe porție. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați suc de lămâie, ceapă perlată, pancetta și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a consuma vinul roșu sec, puteți urma acest fel principal cu Pinot Noir Negrese ca desert. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și primar dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 81%, acest fel de mâncare este minunat. Încercați Fripturi de somon cu unt de vin roșu, Somon prăjit cu vin alb și sos de unt de lămâie, și Somon fiert cu porumb și sos de unt de vin alb pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 40
Topiți 1 linguriță de unt într-o cratiță mică.
Adăugați șalotele și gătiți la foc moderat până se înmoaie, aproximativ 2 minute.
Se adaugă vinul și se fierbe la foc mare până se reduce la o glazură groasă, siropoasă, 5 până la 7 minute.
Se transferă într-un castron mic și se lasă să se răcească. Se amestecă restul de 2 linguri de unt până se omogenizează bine, apoi se adaugă pătrunjelul tocat și se condimentează cu sare și piper.
Așezați somonul pe o suprafață de lucru și apăsați frunzele întregi de pătrunjel și frunzele de cimbru pe fileuri. Condimentează cu sare și piper și înfășoară 2 felii de pancetta în jurul fiecărei bucăți de somon.
Într-o farfurie de plăcintă, aruncați ceapa perlată cu 1 linguriță de ulei de măsline. Se acoperă cu folie și se coace aproximativ 20 de minute, sau până se înmoaie și se caramelizează ușor.
Lăsați să se răcească ușor, apoi tăiați capetele rădăcinii și curățați ceapa.
Într-o tigaie mare, încălziți 1 lingură de ulei până la sclipire.
Adăugați escarola, condimentați cu sare și piper și gătiți la foc moderat, aruncând, până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adăugați ceapa perlată, bulionul de pui și sucul de lămâie. Acoperiți și păstrați cald.
Încălziți restul de 2 lingurițe de ulei de măsline într-o tigaie mare antiaderentă.
Adăugați fileurile de somon și gătiți la foc mare, rotind, până când pancetta se rumeneste peste tot și peștele este mediu rar, aproximativ 7 minute. Transferați cu grijă somonul pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.
Transferați amestecul de ceapă escarolă și perlă pe 4 farfurii încălzite și puneți somonul pe verdeață. Completați fiecare file cu puțin din untul de vin roșu și serviți imediat.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Un vin pe care l-ați putea încerca este Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay. Are 4,2 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 12 dolari.
![Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole le Bruniche Chardonnay
Nozzole le Bruniche este o expresie elegantă și distinctivă a soiului Chardonnay, cu un buchet curat și parfumat de fructe albe și tropicale compensate de ușoare nuanțe de pâine prăjită. Pe cerul gurii, acesta arată un echilibru superb de maturitate a fructelor subliniată de o aciditate proaspătă și structura corpului mediu, cu o impresie de ansamblu de complexitate delicată. Acestea se repetă în finisajul curat, persistent, care se termină pe o notă subtilă prăjită.