Somon prăjit cu Curry roșu thailandez și Bok Choy

Somonul prăjit cu Curry roșu thailandez și Bok Choy este un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și pescatarian felul principal. O porție conține 530 calorii, 39G de proteine, și 36g de grăsime. Această rețetă servește 4. Pentru $7.22 pe portie, această rețetă acoperă 40% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de baby bok choy, zahăr brun, suc de lămâie și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Nu multor oameni le-a plăcut foarte mult acest fel de mâncare Indian. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 84%. Acest scor este extraordinar. Încercați Bol cu tăiței de dovlecei cu ghimbir cu usturoi cu somon și Bok Choy, Somon Cu Curry Roșu Thailandez Și Bok Choy, și Curry roșu thailandez cu legume pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Gatiti bok choy in oala cu apa sarata clocotita pana cand este crocanta, aproximativ 2 minute.
Încălziți 2 lingurițe de ulei vegetal într-o tigaie mare și grea la foc mediu.
Adăugați pasta de curry și amestecați 30 de secunde.
Adăugați lapte de cocos, lemongrass tocat și 1 lingură de zahăr brun. Se fierbe până când amestecul este ușor îngroșat și redus la 1 cană, aproximativ 5 minute. Se amestecă 2 1/2 linguri suc de lămâie și 1 lingură sos de pește. Puneți sosul curry deoparte.
Preîncălziți cuptorul la 400 F.
Încălziți 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, la foc mare.
Presărați somonul cu sare și piper; se adaugă în tigaie. Gatiti somonul 2 minute pe fiecare parte.
Transferați tigaia în cuptor.
Coaceți somonul până când este opac în centru, aproximativ 6 minute. Între timp, încălziți 1 lingură de ulei vegetal rămas în tigaie mare antiaderentă la foc mediu-mare.
Se adauga bok choy si saut pana cand incep sa se rumeneasca in pete, aproximativ 4 minute.
Stropiți bok choy cu restul de 1 lingură de sos de pește. Aduceți sosul curry la foc mic și lăsați-l pe 4 farfurii.
Aranjați 1 file de somon și 2 bucăți de bok choy deasupra sosului curry pe fiecare farfurie și serviți.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.