Somon la grătar glazut cu arțar
Somon la grătar glazurat cu arțar este un fel principal care servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 23 g de proteine , 7 g de grăsimi și un total de 255 de calorii . Pentru 3,33 USD per porție , această rețetă acoperă 19% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Vă este adus de Taste of Home. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Dacă aveți la îndemână ketchup, sos worcestershire, muștar măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este perfect pentru 4 iulie . De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 15 minute . Este o opțiune bună dacă urmați o dietă fără gluten, fără lactate și pescatariană . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 82% , ceea ce este remarcabil. Rețete similare includ somon glazut la grătar cu muștar de arțar , somon glazurat cu arțar și somon glazut cu arțar .
Instrucțiuni
Într-un castron mic, combinați primele opt ingrediente.
Turnați 1/2 cană într-o pungă mare de plastic resigilabilă; adauga somonul. Sigilați punga și întoarceți-o pentru a acoperi; da la frigider pana la 2 ore. Acoperiți și puneți la frigider marinada rămasă.
Scurgeți și aruncați marinata. Folosind clești cu mâner lung, umeziți un prosop de hârtie cu ulei de gătit și acoperiți ușor grătarul. Prăjiți somonul cu pielea în sus, la foc mediu, timp de 2-4 minute.
Transferați pe o folie de grosime dublă (aproximativ 17 in. x 21 in.). Peste somon o lingura din marinada rezervata. Îndoiți folia în jurul fileului și sigilați bine. Prăjiți 5-6 minute mai mult sau până când peștele se fulge ușor cu o furculiță. Deschideți încet pentru a permite aburului să iasă.
Ungeți cu marinada rămasă.
Vin recomandat: Pinot Noir, Vin Spumant, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, vinul spumant și Chardonnay sunt alegeri excelente pentru somonul la grătar. Peștele este la fel de divers ca și vinul, așa că este greu să alegi vinuri care se potrivesc cu fiecare pește. Un vin alb crocant, cum ar fi un pinot grigio sau un Grüner Veltliner, se va potrivi oricărui pește alb cu aromă delicată. Peștele cu carne, cu aromă puternică, cum ar fi somonul și tonul, poate face față chiar și unui vin roșu ușor, cum ar fi un pinot noir. Un vin pe care l-ați putea încerca este Tobacco Road Pinot Noir, Vin. Are 5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 30 de dolari.
![Tobacco Road Pinot Noir, Vin]()
Tobacco Road Pinot Noir, Vin
Aromele de plăcintă cu cireșe, rodie și fructe de litchi sunt urmate de arome vibrante de dulceață de căpșuni, cu note de frișcă, cuișoare și condimente de scorțișoară. Acesta este un vin frumos, cu un acid strălucitor și o structură prietenoasă cu alimentele.