Salată rece de linte
Salata rece de linte este o garnitură fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetariană și vegană. O porție conține 188 de calorii, 10 g de proteine și 5 g de grăsimi. Această rețetă servește 12 și costă 96 de cenți per porție. 9 persoane au fost impresionate de această rețetă. Dacă aveți la îndemână oțet balsamic, bulbi de usturoi, sare și piper măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră. Vă este adus de Allrecipes. Ținând cont de toți factorii, această rețetă câștigă un scor spectaculos de 96%, ceea ce este spectaculos. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Salata rece de linte, Salata rece de linte din Caraibe și Salata rece de linte franceză.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 400 de grade F (200 de grade C).
Curățați pielea exterioară a bulbilor de usturoi și tăiați aproximativ 1/4 inch din vârful fiecărui bulb pentru a expune cățeii; puneți fiecare bulb pe o bucată de folie de aluminiu, stropiți fiecare cu aproximativ 1/2 linguriță ulei de măsline și înfășurați bulbii de usturoi în folie.
Puneți becurile învelite într-o tavă de copt.
Coaceți usturoiul în cuptorul preîncălzit până când se înmoaie, aproximativ 30 de minute.
Lăsați becurile să se răcească.
Puneți lintea într-o oală de 5 litri și acoperiți cu apă; aduce la fierbere. Reduceți focul la mediu-mic și fierbeți până când lintea este fragedă, dar nu mofoasă, aproximativ 15 minute; se amestecă din când în când.
Scurgeți lintea într-o strecurătoare cu ochiuri fine și clătiți cu apă rece pentru a se răci; scurge din nou.
Rupeți bulbii de usturoi și stoarceți cățeii pentru a elibera usturoiul fiert.
Pune usturoiul într-un castron mare de salată și adaugă roșiile struguri, pătrunjelul și ceapa verde.
Bateți oțetul balsamic cu 1/4 cană ulei de măsline, sare și piper negru într-un castron mic. Îndoiți lintea în amestecul de roșii și turnați dressingul peste salată; se aruncă ușor pentru a acoperi. Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.