Salată caldă de pui și cicoare
Rețeta salată caldă de pui și cicoare se poate face în aproximativ 3 ore. Această rețetă servește 4 și costă 4,5 USD pe porție. Acest fel principal are 978 calorii, 42G de proteine, și 81G de grăsime pe porție. Această rețetă este plăcută de 10 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână pui, nuci de pin, mărar și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Cu o lingură scor de 76%, acest fel de mâncare este destul de bun. Dacă vă place această rețetă, s-ar putea să vă placă și rețete precum Salată de cicoare cu prosciutto crocant și șalotă caldă-unt Vi, Salată Caldă De Cicoare Cu Ciuperci Sălbatice Și Vinetă De Pancetta, și Salată de cicoare, mandarină și rodie.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 160C / 140C ventilator / gaz
Frecați puiul peste tot cu unt și condimentați bine, în interior și în exterior. Așezați-l într-o formă mică de prăjire, turnați oțetul de Sherry în jur și acoperiți cu folie. Prăjiți timp de 2 ore.
Între timp, pregătiți toate ingredientele rămase. Se fierbe mazărea timp de 1 min până se înmoaie.
Se scurge bine, se scufundă în apă rece pentru a se răci rapid, apoi se scurge din nou și se lasă deoparte.
Odată ce puiul dvs. s-a prăjit timp de 2 ore, scoateți-l din cuptor.
Turnați sucurile într-un ulcior, apoi creșteți temperatura cuptorului la 220C / 200C ventilator / gaz
Prăjiți încă 20-30 de minute (fără folie) până devin aurii.
Îndepărtați grăsimea din sucuri, apoi fierbeți până când vă rămân aproximativ 100 ml de sucuri. Se amestecă lingura suplimentară de oțet, ulei de măsline și zahăr tos, gust, apoi se înclină pe vasul de servire cu stafidele.
Când puiul și-a terminat a doua prăjire, lăsați până se răcește suficient pentru a se manipula (sau pop pe o pereche de mănuși de cauciuc curate), apoi rupeți carnea în bucăți mari din carcasă, pe vasul de servire.
Adăugați mărarul, cicoarea, frunzele de salată, nucile de pin și mazărea, apoi aruncați împreună cu mâinile.
Serviți imediat cu niște pâine crustă.
Vin recomandat: Chardonnay, Gruener Veltliner, Sauvignon Blanc
Salată în meniu? Încercați să împerecheați cu Chardonnay, Gruener Veltliner și Sauvignon Blanc. Sauvignon Blanc și Gruner Veltliner au ambele note herby care completează salatele cu suficient acid pentru a se potrivi cu vinaigrette de tartă, în timp ce un Chardonnay poate fi o alegere bună pentru sosurile cremoase de salată. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 30 de dolari pe sticlă.
![Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay]()
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Coutures este din trei parcele care se învecinează cu Meursault cu vârste de viță de vie de la 15 la 51 de ani. Solurile sunt predominant argile (argilă), aducând greutate și textură acestui Bourgogne Blanc.Vintage-ul din 2015 prezintă arome de pepene copt, alune și cremă de lămâie și tind să fie mai largi și mai texturate decât vinurile din satele învecinate. Îmbătrânirea butoaielor mici de stejar francez dă note de pâine prăjită și vanilie.Burgundia albă, cu bogăția, textura și aromele prăjite, se asortează bine cu peștele ușor și crustaceele și poate contrabalansa sosurile pe bază de cremă. Chardonnay în vârstă de stejar din climă mai caldă se pretează bine peștelui la grătar, amidonului, untului și nucilor prăjite.