Risotto cu porumb dulce și șofran
Risotto cu porumb dulce și șofran ar putea fi doar rețeta vegetariană fără gluten și lacto ovo pe care ați căutat-o. Pentru 2,09 USD per porție , primești un aperitiv care servește 5. O porție conține 462 de calorii , 10 g de proteine și 26 g de grăsime . 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Este o rețetă accesibilă pentru fanii mâncărurilor mediteraneene. Mergeți la magazin și cumpărați orez arborio, smântână grea pentru frișcă, supă suplimentară de pui și alte câteva lucruri pentru a-l prepara astăzi. Vă este adus de Taste of Home. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 55 de minute . Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor de 31% , ceea ce este destul de rău. Rețete similare sunt Risotto cu porumb prăjit și șofran , Risotto fără gluten: Risotto cu șofran cu sau fără vin și Risotto cu porumb dulce .
Instrucțiuni
Tăiați porumbul din știuleți. Într-o tigaie mare, topește 3 linguri de unt la foc mediu; adăugați porumb, sare, piper și 1/4 cană bulion. Gatiti si amestecati timp de 3-5 minute sau pana cand porumbul este fraged.
Scoateți din tigaie și lăsați deoparte; tine de cald.
Într-o cratiță mare, încălziți șofranul și bulionul rămas; tine de cald.
În aceeași tigaie, căliți ceapa în ulei și 3 linguri de unt până se înmoaie.
Adăugați usturoiul; gătiți încă 1 minut.
Adăugați orez; gatiti si amestecati 2-3 minute. Reduce caldura; se amestecă în vin. Gatiti si amestecati pana se absoarbe tot lichidul.
Adăugați bulion cald, câte 1/2 cană o dată, amestecând constant și lăsând lichidul să se absoarbă între adăugiri. Gătiți doar până când risotto este cremos și orezul este aproape fraged (timpul de gătire este de aproximativ 20 de minute).
Se amestecă smântâna, amestecul de porumb rezervat și untul rămas; gatiti si amestecati pana se incalzesc.
Vin recomandat: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio și Trebbiano sunt alegerile mele de top pentru Risotto. Italienii știu mâncarea și ei știu vinul. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se potrivesc bine cu peștele și carnea albă, în timp ce Chianti este un roșu italian grozav pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Tenuta di Capraia Chianti Classico cu un rating de 4,6 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 18 dolari pe sticlă.
Tenuta di Capraia Chianti Classico
Chianti Classico Tenuta di Capraia este un vin cu o complexitate și o structură optime. Culoare roșu rubiniu cu nuanțe violete. Aroma intensa si bogata, vinoasa, bazata pe fructe. Note placute de cirese, racoritoare si bine echilibrate, cu note de tanin viu integrat.