Retro căpșuni-și-smântână covrig tartă
Această rețetă face 10 porții cu 758 calorii, 13g de proteine, și 33g de grăsime fiecare. Pentru $1.6 pe portie, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Un amestec de apă, unt, zahăr granulat și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 33%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Cheesecake cu căpșuni și smântână cu crustă de covrig, Tartă cu căpșuni și smântână, și Tartă cu căpșuni și smântână pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preincalzeste cuptorul la 350 de metri cubi F / 180 de metri cubi C / GAZ
Puneți covrigii într-o pungă de plastic resigilabilă și zdrobiți-i cu un sucitor în bucăți care nu sunt mai mari de 1/4 in/6 mm. (sau pulsați covrigii într-un robot de bucătărie, dacă preferați.)
Se toarnă covrigii zdrobiți și firimiturile lor într-un castron mediu și se amestecă untul și zahărul brun. Apăsați amestecul de crustă în fundul unei tigaie cu arc de 9 in/23 cm, acoperind uniform fundul tigaiei.
Coaceți crusta până când este ușor prăjită, 10 până la 12 minute. Va fi moale și pufos când îl scoateți pentru prima dată din cuptor, dar se va întări pe măsură ce se răcește. Puneți crusta deoparte să se răcească complet.
Puneți vasul unui mixer de suport și atașamentul pentru bici în congelator timp de 10 minute.
Atașați vasul și atașamentul de măturică la mixer și turnați crema. Începeți să bateți crema la viteză medie. Când începe să se îngroașe, se toarnă 2 linguri de zahăr granulat și vanilie. Bateți amestecul de smântână la viteză medie până se formează vârfuri moi. (Când înmuiați o lingură în frișcă și o scoateți, crema ar trebui să formeze un vârf care să se onduleze înapoi pe sine.) Puneți deoparte 1 1/2 căni/360 ml de frișcă într-un castron mic.
Transferați frisca rămasă într-un castron separat, acoperiți și refrigerați; îl veți folosi pentru a acoperi tarta mai târziu.
Puneți restul de 1/2 cană/100 g zahăr granulat și crema de brânză în vasul mixerului. Folosind accesoriul cu palete, bateți zahărul și crema de brânză împreună la viteză medie până când sunt cremoase, aproximativ 2 minute.
Scoateți vasul din mixer și amestecați cele 1 1/2 căni rezervate de frișcă în amestecul de cremă de brânză până când este omogen.
Întindeți umplutura de cremă de brânză uniform peste crusta răcită. Asigurați-vă că acoperiți complet crusta, răspândind umplutura pe marginile tigaiei. Folosiți un prosop de hârtie umed pentru a șterge orice pete de umplutură agățate de părțile laterale ale tigaiei sau marginile tartei vor apărea dezordonate atunci când forma arcului este îndepărtată. Se dă la frigider până se răcește și se fixează, 30 de minute.
Între timp, aduceți 1/2 cană/120 ml de apă la fierbere la foc mare.
Puneți pulberea de gelatină într-un vas rezistent la căldură medie și turnați în apa clocotită. Se amestecă până când gelatina se dizolvă complet. Se amestecă restul de 1/4 cană/60 ml de apă rece. Lăsați gelatina să se răcească la temperatura camerei.
În timp ce gelatina se răcește, aranjați căpșunile, tăiate în jos, peste umplutura de cremă de brânză pentru a acoperi întregul vârf al tartei. Începeți prin căptușirea marginii tartei cu un inel de căpșuni și mergeți spre centru într-un model țintă. Vârfurile fructelor de pădure ar trebui să fie îndreptate în sus.
Turnați gelatina peste stratul de căpșuni și cremă de brânză, acoperind vârfurile căpșunilor în gelatină în timp ce turnați. La frigider, acoperit, până când gelatina este complet setată, cel puțin 1 oră. (Tarta poate fi refrigerată cu până la 1 zi înainte de servire.)
Scoateți părțile laterale ale tigaiei și transferați tarta (încă pe baza arcului) într-un platou de servire. Răsuciți ușor frisca rezervată timp de 10 până la 15 secunde și îngrămădiți-o în centrul tartei, dacă doriți sau treceți la masă. Feliați și serviți imediat.
Retipărit cu permisiunea covrigului Making at Home de Andrea Slonecker. Text copyright 2013 de Andrea Slonecker; fotografii Copyright 2013 de Alex Farnum. Publicat de Chronicle Books LLC.